Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΙΛΑΤΕ;

 Για το τελευταίο δελτίο τύπου του δήμου Κισάμου σχετικά με την καθαριότητα και τους κοινόχρηστους χώρους την υπηρεσία πράσινου κλπ απάντησε η πρώην δήμαρχος Κισάμου κ. Φρόσω Σκουλάκη, σε ανάρτηση της στην σελίδα της.
Γράφει λοιπόν.....
-Διαβάζω το δελτίο τύπου του Δήμου και αναφέρεται για τους κοινόχρηστους χώρους. Ποιοι κοινόχρηστοι? Υπάρχουν κοινόχρηστοι? Η κεντρική παραλία υπό πλήρη κατάληψη. Για την  υπόλοιπη ζωνη παραλίας πλάτους δέκα μέτρων η οποία έχει παραχωρηθεί στον δήμο δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια διάνοιξης. Καθαρισμός παραλιών ούτε κατά διάνοια. Απόβλητα, μετά από τόσα χρόνια που κατασκευάστηκε ο βιολογικός, στους ποταμούς, στα αδόμητα οικόπεδα, στο δίκτυο όμβριων, στους δρόμους. Τα πάρκινγκ του σχεδίου πόλεως επίσης τα περισσότερα υπό πλήρη κατάληψη. Εφαρμογή του σχεδίου για να δημιουργηθούν οι προβλεπόμενοι κοινόχρηστοι χώροι καμία προσπάθεια. Γενικό πολεοδομικό σχέδιο ώστε να λυθούν κάποια προβλήματα στον τελευταίο δρόμο του σχεδίου πόλεως στο δημοτικό στάδιο και αλλού επίσης καμία σοβαρή προσπάθεια. Γνωρίζω ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα, αλλά τελείωσαν οι διορθωτικές, τελεσιδίκησαν δικαστικές αποφάσεις, και δρόμοι θα μπορούσαν να διανοιχτούν. Στο κέντρο της πόλης είχαν ξεκινήσει πράξεις αναλογισμού για διαπλατύνσεις. 
Εφαρμογή του σχεδίου....να αναδειχθεί το Μουσείο να αποσυμφορηθεί το κέντρο, να διαπλατυνθεί ο δρόμος του φρουρίου ο χώρος των παλιών δημοτικών τουαλετών. Μάλλον αυτά, παρόλο που έγιναν σοβαρές ενέργειες πριν 14 χρόνια στηριζόμενοι πάντα στην νομοθεσία, δεν είναι στις προτεραιότητες τους. Μέσα στα πλαίσια της καθαριότητας είναι και η προστασία του κλειστού κόλπου της Κισσάμου. Άραγε μέσα στα προγράμματα των
υποψηφίων θα δούμε να είναι στις προτεραιότητες τους, τριτοβάθμια επεξεργασία λημμάτων ώστε τα λήμματα να μην οδηγούνται στον κόλπο?  Όσο δε για την καθαριότητα και τον καλλωπισμό της πόλης μας όλοι φέρουμε μερίδιο ευθύνης. Μακάρι οι προσπάθειες τους να βελτιώσουν την εικόνα του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: