Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κεκλεισμένων των θυρών και παρουσία μόνο της δημοτικής αρχής, ανθρώπων απο το Μετσόβιο πολυτεχνείο και την ΕΦΑ Χανίων έγινε η πρώτη ενημερωση, απο τους καθηγητές του ΕΜΠ στο ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάδειξη, προστασία κα ανάπτυξη του ευρύτερου Ιστορικού Κέντρου της πόλης Κισάμου, στην οποία μετέχουν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Περιφέρεια Κρήτης που το χρηματοδοτεί με το ποσό των 248.000 €. 
Η ομάδα του ΕΜΠ η οποία έχει εκπονεί το ερευνητικό πρόγραμμα, μάλλον τέλειωσε με την καταγραφή των στοιχείων και δεδομένων της περιοχής, και εντός των χρονικών ορίων παρουσίασε το ενιαίο πλαίσιο κατευθύνσεων ολοκληρωμένου χωρικού σχεδιασμού για το ιστορικό κέντρο της πόλης της Κισάμου.
Το ερευνητικό πρόγραμμα αφού διορθωθεί (έτσι ακούστηκε) θα παρουσιαστεί δημόσια... Απορία έχω να δω αν θα γίνει πρώτα η παρουσίαση του στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κισάμου και μετά στο κόσμο ή το αντίστροφο. Πάντως σήμερα η αντιπολίτευση ήταν απούσα.
Ευχή όλων να γίνει κάτι ... που βέβαια με την νωχελικότητα που μας διακρίνει αλλά και την έλλειψη τεχνικής υπηρεσίας πάλι θα κρεμαστούμε στις πλάτες άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: