Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ ΙΔΕΑ...... ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΗ

Discoverkissamos ένα υποσχόμενο branding που νομίζω σταθήκαμε στα χειροκροτήματα στο ότι το δημιουργήσαμε και μείναμε εκεί.
Πέρυσι τέτοια εποχή έκανα μια ανάρτηση που επιδοκίμαζα την κίνηση αυτή και υπερασπιζόμουν τους ανθρώπους που γνωρίζω από πρώτο χέρι το τι δουλειά έριξαν. Χαιρόμουν που έγινε κάτι συλλογικό, κάτι ολοκληρωμένο.
Και ερχόμαστε στο σήμερα που εντελώς τυχαία μου πετάχτηκε μια χορηγουμένη προώθηση του discoverkissamos στο facebook (φωτο1). Λέω, δεν μπαίνω μια να δω; Μπαίνω, και με έκπληξη διαπιστώνω ότι η τελευταία ανάρτηση ήταν τον Νοέμβριο του 2021 (φωτο2). Δηλαδή προωθούμε μια σελίδα στο Facebook όπου μπαίνοντας αντικρίζουμε ένα όμορφο μεν αλλά φθινοπωρινό δε τοπίο.

Προχωράω και μπαίνω στην κανονική ιστοσελίδα και εξ' αρχής μου πετάγεται μήνυμα από το internet security ότι το πιστοποιητικό ασφαλείας έχει λήξει, αυτό βέβαια δεν είναι και κάτι φοβερό αφού έχει λήξει μόλις λίγες μέρες (μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες), και είναι ένα μήνυμα που οι περισσότεροι δεν βλέπετε. Δεν πειράζει λέω.
Σε μια γρήγορη πλοήγηση μπορεί κάποιος πολύ γρήγορα να αντιληφθεί ότι υπάρχει μια εγκατάλειψη του project. Συγνώμη που μπορεί να στεναχωρήσω κάποιους αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Μεσα σε ελάχιστα λεπτά έγραψα πολύ πρόχειρα μια σελίδα με παρατηρήσεις και λάθη τα οποία να σημειώσω ότι τα έστειλα απ' την πρώτη στιγμή με την μορφή μηνύματος στην σελίδα στο facebook όπου ακόμα και αυτή τη στιγμή δεν έχει καν διαβαστεί από κάποιον διαχειριστή. Αν έχει οριστεί διαχειριστής ή αν έχει οριστεί κάποιος που να υποστηρίζει την ιστοσελίδα. Τα περισσότερα είναι βασικά λάθη στησίματος (διπλότυπα κομμάτια, κενές σελίδες, "υπο κατασκευή" σύνδεσμοι, κ.α.) που φαίνεται ότι δεν έγινε μια βασική πλοήγηση κατά την δημιουργία ή δεν έγινε ανατροφοδότηση, "feedback" στα τυχόν ανθρώπινα λάθη και παραλείψεις ώστε να προχωρήσουν ξανά σε απαραίτητες διορθώσεις..  
Ξεκαθαρίζω ΔΕΝ κρίνω την αρχική ιδέα, τα γραφιστικά, τα κείμενα, την ομάδα που το δημιούργησε, κρίνω το ότι δημιουργήθηκε και εγκαταλείφθηκε. Και αυτό το υποσχόμενο project αφέθηκε στην τύχη του, πορεύεται στον αυτόματο και όλοι μας θα πρέπει να το κρίνουμε και αυτό. Πρώτοι και καλύτεροι θα το κρίνουν αυτοί για τους οποίους δημιουργήθηκε. Δεν εμπλουτίζεται με νέο υλικό, πληροφορίες, χάρτες, σύνδεσμοι που είναι ακόμα "υπο κατασκευή", και πολλές παραλείψεις. Δεν ξέρω ποιος έπρεπε να το κάνει, ή ποιος το κάνει το θέμα είναι ότι δεν το κάνει. Μπορεί κάποιος να μην πληρώθηκε; Μπορεί κάποιος να μην ορίστηκε; Δεν ξέρω τι έγινε αλλά σίγουρα κάποιος θα ξέρει και πρέπει άμεσα να κάνει κάτι, όχι επειδή το λέω εγώ αλλά γιατί έτσι πρέπει.
Για να μην μιλήσω και για το (άριστο και χρήσιμο) έντυπο υλικό που κατά τύχη κάποια στιγμή αντίκρυσα στην κάτω αίθουσα του Δημαρχείου που θα έπρεπε κανονικά να έχει μοιραστεί σε όλες τις επιχειρήσεις που εν 'δυνάμει μπαίνει ο τουρίστας και όχι μόνο με κάλεσμα στα ξενοδοχεία και στις ταβέρνες, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. 
Συγνώμη και πάλι που θα στεναχωρήσω κάποιους αλλά αυτή είναι η αλήθεια όπως την βλέπω και την αντιλαμβάνομαι εγώ. Κάντε κάτι άμεσα, ορίστε ή προσλάβετε ένα άξιο και σχετικό άτομο να κάνει ΜΟΝΟ αυτό. Αν πάλι ο στόχος ήταν απλά να δημιουργηθεί το discoverkissamos για να έχουμε να λέμε τότε ΟΚ, πάω πάσο και θα βγω να ζητήσω δημόσια συγνώμη. 
Καληνύχτα.
ΥΓ: ξανά για να μην παρεξηγηθώ, κρίνω το social και το online κομμάτι του branding "discoverkissamos" αλλά και την σχεδόν ανύπαρκτη διανομή του εντύπου. Είμαι σίγουρος ότι πολύς κόσμος ακόμα και σήμερα (ένα χρόνο μετά) αγνοεί την ύπαρξη αυτής της ολοκληρωμένης δουλειάς.
ΥΓ2: Δεν το παίζω σούπερ ειδικός γιατί δεν είμαι. Να ξέρετε πως δεν έχω κανένα όφελος ούτε εγώ ούτε κανείς "δικός μου" από την δημοσίευση αυτής της κατάστασης. Ίσα ίσα που προτείνω διορθώσεις και λύσεις. Δεν του/σου/σας κάνω "επίθεση". Αν ήθελα το κακό του project αυτού απλά θα το αγνοούσα και θα το άφηνα στην τύχη του. Την αδιαφορία να φοβάστε...
Μενέλαος Παπαδημητράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: