Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΗΞΕΡΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ!!!

 Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δραπανιά, καλεί σε Γενική Συνέλευση τους γονείς, την Τετάρτη 20 Ιουλίου, στις 7:00 το απόγευμα, στο σχολείο για να ενημερωθούμε όλοι και να αποφασίσουμε από κοινού τι θα κάνουμε ώστε να προστατέψουμε τα παιδιά από αυτό που η πρωτοβάθμια διεύθυνση Χανίων ανακοίνωσε, σχετικά με την υποβάθμιση του σχολείου μας σε 4θεσιο.
Στη συνέλευση μπορούν να παρευρεθούν και όσοι θέλουν να βοηθήσουν το σχολείο 
Είναι η στιγμή που πρέπει να φωνάξουμε !!!
 Εκ του Δ Σ.

Είναι άραγε νωρίς ή πολύ αργά να γίνει μια αναθεώρηση της υποβάθμισης του σχολείου στο Δραπανιά; Θυμάμαι οτι κάπως έτσι ξεκίνησε το κλείσιμο του σκολειού στο Σφακοπηγάδι.. το πάλεψαν μια δυο χρονιές και μετά στα μουλωχτά το σχολείο έκλεισε αναγκάζοντας τους γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους στην Κίσαμο και στο Δραπανιά.
Διαβάστε απο το αρχείο του blog ΕΔΩ τις σοβαρές καταγγελίες που έγιναν το 2018 ... εγώ θα ανεβάσω ένα μικρό απόσπασμα απο την επιστολή των γονέων τότε του σχολείου στο Σφακοπηγάδι  
- "Ο κ. προϊστάμενος αθέτησε την υπόσχεση που είχε δώσει τον περασμένο Ιούνη, έπειτα από κινητοποίηση του Συλλόγου μας, ότι το σχολείο δεν θα κλείσει παρά μόνο αν μεταγραφούν οικειοθελώς όλα τα παιδιά. Αρχικά προσπάθησε να εξασφαλίσει, εκβιαστικά, τη συναίνεση των γονιών. Αφού οι γονείς εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο του σχολείου η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ και ο κος Μηλιαράκης προχώρησαν μονομερώς στο κλείσιμο του. Ομολογούν έτσι ότι το κλείσιμο του σχολείου στο Σφακοπηγάδι ήταν μια προειλημμένη απόφαση την υλοποίηση της οποίας μεθόδευσαν σε συμφωνία με πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες."
........ και συνέχιζε η επιστολή των γονέων
Απαιτούμε να ανοίξει ξανά τώρα το Δημοτικό Σχολείο στο Σφακοπηγάδι.
Να τοποθετηθεί ο κατάλληλος αριθμός εκπαιδευτικών για τη λειτουργία του.
Να γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών."

Φυσικά τίποτα δεν έγινε και το αποτέλεσμα το ξέρουμε...
Το κράτος επικροτεί τέτοιες ενέργειες αφού γλυτώνει πολλά, ειδικά τώρα με τους μισθούς πείνας που δίνει στους εκπαιδευτικούς, κανένας δεν θέλει να πάει να μείνει στην επαρχία ή να κινείται καθημερινά στην επαρχία απο τα αστικά κέντρα. Εδώ σε λίγα χρόνια θα έχουν τα σχολεία της πόλης της Κισάμου πρόβλημα, που οι μισοί και βάλε εκπαιδευτικοί τους, πηγαινοέρχονται στα Χανιά...καθημερινά. 
- Τι θα κάνουν λοιπόν οι γονείς στο Δραπανιά; Θα διαμαρτυρηθούν στο Δήμο μας και αυτός θα διαμαρτυρηθεί κάπου αλλού και το θέμα θα ξεχαστεί για φέτος, για να έλθει η τελική κατραπακιά τα επόμενα χρόνια. Απλά δεν ενδιαφερόμαστε να κατοχυρώσουμε αυτά που ειναι υποχρέωση του κράτους να μας προσφέρει.. νομίζουμε οτι με μια υπόσχεση ενός βολευτή θα φτιαχτούν όλα...όμως δεν ειναι έτσι...
Οι υποβαθμίσεις και το κλείσιμο των τάξεων και σχολείων δεν γίνονται με βάση το συναίσθημα, ούτε με επιθυμίες των γονέων ή των κηδεμόνων. Υπάρχουν νόμοι και φυσικά δεν γίνονται απο την μια στιγμή στην άλλη. Κάποιοι σίγουρα το ήξεραν οτι θα πάμε για υποβάθμιση.
Απορώ λοιπόν γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν προσέξαμε τις εγγραφές στα σχολεία αυτά; Που είμασταν και ποιον ενημέρωσαν οτι οι εγγραφές δεν φτάνουν για να έχουμε 6θέσιο στο Δραπανιά ή 7θέσια στην Κίσαμο!! Το ήξερε άραγε η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου μας, η επιτροπή παιδείας του Δήμου μας, το ήξεραν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι; 
Είμαι σίγουρος οτι τα επόμενα χρόνια τα πράγματα θα ειναι ακόμα δυσκολότερα και γι' άλλα σχολεία που σήμερα τα κρατάμε με το ζόρι ..... Ας ενδιαφερθούμε τουλάχιστον γι' οτι μας απόμεινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: