Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΡΑΠΑΝΙΑ

 Δημοτικό σχολείο Δραπανιά ένα απο τα πολλά στην Ελλάδα που παρά τις πολλές νέες εγγραφές υποβαθμίζεται και απο 6θέσιο γίνεται 4θέσιο.
Είναι γνωστή η θέση του Δήμου Κισάμου, που ζήτησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Χαχλάκη πριν κάμποσες μέρες μια αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση των σχολείων του Δήμου μας. Φυσικά έχει τεράστια διαφορά το ζητάω απο το απαιτώ, και αυτό κάποτε θα πρέπει να το εφαρμόσουμε. Δεν ζητάμε τα αυτονόητα, αλλά τα απαιτούμε, σε μια περιοχή που υποβαθμίζεται καθημερινά και στα πάντα. 
Από την πλευρά του δήμου Κισάμου, στην συνάντηση αυτή, τον δήμαρχο αλλά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Χαχλάκη εκπροσώπησε ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου μας κ. Τουλουπάκης. Κάτι νέο  και αισιόδοξο δεν ακούστηκε, ούτε φυσικά θα μπορούσαν να δοθούν λύσεις. Η κουβέντα αρκετές φορές ξέφυγε απο το θέμα, μιας και κάποιοι συνεχίζουν να βλέπουν εφιάλτες ... οτι τους κυνηγάνε.. και αντί να συνταχθούν όλοι πίσω απο μια απόφαση για το καλό του τόπου και στην συγκεκριμένη περίπτωση την μη υποβάθμιση των σχολείων .. το θέμα πάει πάντα στο ποιος ειναι καλύτερος. 
Παρόν στην συζήτηση ακόμα ο κ. Σταθάκης, ο κ. Χαιρετάκης Μιχάλης, ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Κοκοτσάκης Αντώνης, η διευθύντρια του σχολείου κ. Κουφάκη εκπαιδευτικοί, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και φυσικά οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κάτοικοι του Δραπανιά και όχι μόνο.
Ας ελπίσουμε οτι τις επόμενες μέρες θα γίνει επιτέλους και το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να συνταχθούν άπαντες στην απόφαση που θα πάρουν οι εκπρόσωποι μας...το θέμα αυτό πρέπει να βρει, όχι μόνο του δημότες της Κισάμου μια γροθιά αλλά και το δημοτικό συμβούλιο...... απαιτώντας και όχι παρακαλώντας.
ΣΚΠ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: