Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τις πολυδιαφημισμένες εξαγγελίες της Υπουργού επί της Παιδείας, της επιτελικής κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τη στήριξη δήθεν της εργαζόμενης Ελληνικής οικογένειας με επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της επικράτειας, είχαμε πρόσφατη ανακοίνωση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων ότι κλείνουν δεκάδες τμήματα και υποβιβάζονται σε δυναμικότητα παραπάνω από 20 Δημοτικά σχολεία στο Νομό. Ανάλογη είναι και η μείωση τμημάτων και σε Νηπιαγωγεία, τα οποία δεν ανακοινώθηκαν μέχρι αυτή την ώρα.
Οι υποβιβασμοί αυτοί είναι επακόλουθο της αύξησης από την κυβέρνηση της ΝΔ των μαθητών ανά τμήμα από 22 σε 26, αλλά και της γενικότερης απαξίωσης της Δημόσιας Παιδείας. Έρχονται μάλιστα μετά από τρία σχολικά έτη κατά τα οποία μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ταλαιπωρήθηκαν από τις συνέπειες της πανδημίας. 
Το απτό αποτέλεσμα: λιγότεροι εκπαιδευτικοί, περισσότερα παιδιά στριμωγμένα στην αίθουσα, σχολεία που οδηγούνται στο κλείσιμο. 
Η θεματική Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: 
Ζητά από την Κυβέρνηση και τους τοπικούς της βραχίονες εξουσίας, να σταματήσουν τον εξευτελισμό του Δημόσιου Σχολείου, να μην προχωρήσουν σε καμία υποβάθμιση, σκύβοντας με στοργή στις ανάγκες των οικογενειών, τόσο της πόλης των Χανίων όσο και της απομακρυσμένης επαρχίας, ακούγοντας επιτέλους τους Εκπαιδευτικούς και τους γονείς. 
Καλεί τις τοπικές κοινωνίες να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους απέναντι στην υποβάθμιση των σχολείων τους. Ήδη σύλλογοι γονέων και τοπικοί φορείς διαμαρτύρονται σε υψηλούς τόνους.
Καλεί τα μέλη και τους φίλους του, εκπαιδευτικούς και γονείς να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, την Τρίτη 19 Ιουλίου και ώρα 10 το πρωί στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων στην οδό Γκερόλα 13.
Η θεματική Εκπαίδευσης του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: