Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣΦΑΚΟΠΗΓΑΔΙ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  (Σ.Ε.Π.Ε) πήρε θέση για το κλείσιμο του σχολείου στο Σφακοπηγάδι. Θεωρεί οτι έγινε αθέτηση υπόσχεσης απο τον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας κ. Μηλιαράκη, ο οποίος με την σειρά του (αλήθεια ποιους εννοεί;) ρίχνει τις ευθύνες για το κλείσιμο του σχολείου σε πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες!!!!
-Ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Χανίων κος Μηλιαράκης και η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ Χανίων, με μια πρωτοφανή απόφαση τους έκλεισαν το Δημοτικό Σχολείο στο Σφακοπηγάδι.
Η απόφαση αυτή παραπέμπει σε παλιότερες εποχές μαζικών κλεισιμάτων σχολείων, ιδιαίτερα ολιγοθέσιων σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές. Φαίνεται πως κάπως έτσι  υπουργείο και η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κάλυψαν «όλα τα κενά» στο Νομό Χανίων.
Ο κ. προϊστάμενος αθέτησε την υπόσχεση που είχε δώσει τον περασμένο Ιούνη, έπειτα από κινητοποίηση του Συλλόγου μας, ότι το σχολείο δεν θα κλείσει παρά μόνο αν μεταγραφούν οικειοθελώς όλα τα παιδιά. Αρχικά προσπάθησε να εξασφαλίσει, εκβιαστικά, τη συναίνεση των γονιών. Αφού οι γονείς εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο του σχολείου η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ και ο κος Μηλιαράκης προχώρησαν μονομερώς στο κλείσιμο του. Ομολογούν έτσι ότι το κλείσιμο του σχολείου στο Σφακοπηγάδι ήταν μια προειλημμένη απόφαση  την υλοποίηση της οποίας μεθόδευσαν σε συμφωνία με πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες.
..και συνεχίζει η επιστολή.
Εμείς θεωρούμε ότι το σχολείο και ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται σε «δύσκολες» περιοχές, μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στην προσαρμογή και την κοινωνική ένταξη παιδιών που προέρχονται από κοινωνικά περιβάλλοντα τα οποία βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την περιθωριοποίηση ή ακόμη και την απομόνωση που επιβάλλει η γεωγραφία της ορεινής επαρχίας.  Τα σχολεία αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη μέριμνα από τα όργανα της ευνομούμενης πολιτείας. Πρέπει να παρέχονται σε αυτά όλα τα υλικά μέσα, το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, η υποδομή ώστε να επιτελέσουν το ιδιαίτερα δύσκολο έργο τους. Αντίθετα η περιθωριοποίηση, η υποχρηματοδότηση από τους αρμόδιους φορείς οδηγεί στην αναπαραγωγή των όποιων δυσάρεστων φαινομένων.
Απαιτούμε να ανοίξει ξανά τώρα το Δημοτικό Σχολείο στο Σφακοπηγάδι.
Να τοποθετηθεί ο κατάλληλος αριθμός εκπαιδευτικών για τη λειτουργία του.
Να γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.
Αυτό το υπογραμμισμένο

Δεν υπάρχουν σχόλια: