Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΙΣΑΜΟ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΕΙΑ

Όπως αναφέρει στην σελίδα του ο Βουλευτής Χανίων κ. Μανούσος Βολουδάκης.
- Συναντήθηκα σήμερα με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, και τον Υπαρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Γιάννινα.
Ζήτησα τη συνάντηση για να τους ενημερώσω για το πρόβλημα των αγροζημιών σε ορισμένα χωριά της Κισάμου και των Κεραμειών, καθώς και για την ανάγκη να ενισχυθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων ώστε να μπορέσει να το αντιμετωπίσει.
Παρουσίασα όλο το ιστορικό του ζητήματος, τη σημερινή κατάσταση, καθώς και το πνεύμα της διάταξης για τα διοικητικά πρόστιμα του ν.4760/2020, η οποία βασίστηκε σε δική μου παλαιότερη τροπολογία.
Ζήτησα να υπάρξει ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛΑΣ για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, ο οποίος στοχεύει στους κατά σύστημα και κατ’ επάγγελμα παραβάτες, οι οποίοι είναι μεν πολύ λίγοι στον αριθμό αλλά η δράση τους απλώνεται σε πολύ μεγάλες εκτάσεις, καταδυναστεύοντας κυριολεκτικά ολόκληρα χωριά.
Καθώς η ενίσχυση της Αστυνομική Διεύθυνσης Χανίων με μόνιμο προσωπικό είναι δύσκολη και χρονοβόρα, ενώ το πρόβλημα πιεστικό και άμεσο, πρότεινα να εφαρμοσθούν έλεγχοι από κλιμάκια άλλων νομών της Κρήτης.  
Τόσο ο Υφυπουργός, όσο και η ηγεσία της ΕΛΑΣ, έδειξαν πλήρη κατανόηση του θέματος και διάθεση να το αντιμετωπίσουν ριζικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: