Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

Ατύχημα είχαμε με μηχανάκι σήμερα αργά το μεσημέρι στην Πυργιανή γέφυρα και να τραυματίζεται  65χρονος οδηγός  μηχανής. Στο τόπο του ατυχήματος παραβρέθηκε άμεσα ιατρός απο το κέντρο Υγείας Κισάμου μιας και αυτή την φορά το ασθενοφόρο ήταν σε δρομολόγιο στο Λαφονήσι. Όπως ήταν αναμενόμενο ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με ιδιωτικό αμάξι αφού του τοποθετήθηκε για παν ενδεχόμενο κολάρο. 
Για άλλη μια φορά φαίνεται η έλλειψη ασθενοφόρων απο την περιοχή, αν και όπως μας ενημέρωσε η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κ. Νικολακάκη, το παλιό όσο και προβληματικό ασθενοφόρο του ΚΥ έκανε δυο δρομολόγια σε Λαφονήσι σήμερα και ένα στον Αερινό αποστάσεις που όταν γίνονται ειναι φυσιολογικό να μην καλύπτονται τα άλλα περιστατικά .. εκτός κι αν ειδοποιείται το ΕΚΑΒ, όπως έγινε και με την περίπτωση του 65χρονου.
Η Κίσαμος τους καλοκαιρινούς μήνες χρειάζεται δυο ασθενοφόρα και αυτήν την στιγμή έχει ένα σε πολύ κακή κατάσταση. Σίγουρα η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται όσο θα έπρεπε και αυτό έχει αντίκτυπο και στους επισκέπτες μας που οι δυο καλύτερες παραλίες της Κρήτης ειναι άνευ ιατρών αν και στην καθεμιά καθημερινά στοιβάζονται 10.000 κόσμος. Για να το κάνουμε πιο κατανοητό μια πόλη δυο φορές σαν το Καστέλι να μην έχει ούτε ένα γιατρό. 
Κατα τ' άλλα η τουριστική σεζόν πάει πολύ καλά για τους κυβερνώντες..... ντόπιους και μη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: