Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

ΤΡΙΑΝΤΑ ΔΥΟ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!!

Πέντε χρόνια φωνάζω για το πρόβλημα των τροχαίων στα όρια του δήμου Πλατανιά.
Στα όρια του, έχουμε την τελευταία πενταετία τους περισσότερους αναλογικά θανάτους.
Φέτος έχουμε τον 5ο τροχαίο θάνατο στους 12, του νόμου Χανίων ! Ο πιο τουριστικός δήμος των Χανίων, στις παρυφές της πόλης, με απίστευτη κίνηση η παλαιά Ε.Ο, αλλά και ένας ΒΟΑΚ που τον διασχίζει στα όρια του δήμου με κίνηση για θάλασσα, για καλοκαιρινή νυχτερινή ζωή. Από εκεί κινείσαι για τα χωριά του Πλατανιά, την Παλαιόχωρα, το Καστέλι, τον Μπάλο, τα Φαλάσαρνα, το Λαφονήσι! Και είναι άθλιος, με κακό οδόστρωμα, με πτώση πρανών, με γεωγραφία χάλια, και κυρίως με οδηγούς που επειδή εκεί βλέπουν λίγο πλάτος, τρέχουν χωρίς αύριο!
Επιτήρηση της τροχαίας και με  συμβατικά αυτοκίνητα, φορητά ραντάρ, έλεγχο μέθης και.. μυαλό. Βέβαια τηρουμένων των συνθηκών από εκεί ίσως Θα 'πρεπε να ξεκινήσει ο νέος ΒΟΑΚ μπας και σώσουμε καμιά ψυχή! Και μια που δεν φαίνεται άμεσα εκεί νέος ΒΟΑΚ, μήπως να βλέπαμε ακόμη και μεταλλικό διαχωριστικό στηθαίο;
Ο 32ος νεκρός φέτος στο νησί μας.
Γιάννης Λιονάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: