Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΣ

Στον Άναβο Σελίνου και στο Κατσωματάδο Κισάμου
Το Δ.Σ του Παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ οργανώνει δύο εκδηλώσεις τιμώντας τους αντάρτες του ΕΛΑΣ, που πολέμησαν τους Ναζί κατακτητές το 1944. Την Κυριακή 31 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ στον Άναβο Σελίνου (περιοχή μεταξύ Φλωρίων- Καντάνου) στον χώρο του μνημείου. Τιμάμε τους ΕΛΑΣίτες, που στις 4 Αυγούστου 1944 στην ομώνυμη τοποθεσία, χτύπησαν τους Ναζί κατακτητές. Ομιλητής θα είναι ο Στέφανος Μυλωνάκης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
Αντίστοιχα την Κυριακή 7 Αυγούστου, στις 7:30 μ.μ οργανώνεται εκδήλωση στο Κατσωματάδο Κισσάμου (στον δρόμο για Ελαφονήσι, στον χώρο του μνημείου). Ομιλήτρια θα είναι η Ελευθερία Λιονάκη, ταμίας του Δ.Σ του Παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
Τιμάμε τους ήρωες της μάχης, που έδωσε ο ΕΛΑΣ στην Σήραγγα Τοπολίων στις 9 Αυγούστου 1944, πετυχαίνοντας συντριπτικό χτύπημα στα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στην μάχη της Σήραγγας Τοπολίων.
80 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΛΑΣ και 78 χρόνια μετά τις ηρωικές μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ στον Άνναβο και στο Κατσωματάδο, εμπνεόμαστε από την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης. Η ιστορία μας διδάσκει ότι ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο, όσο δυνατός και αν αυτός φαίνεται. Όπως και τότε, έτσι και στις σημερινές συνθήκες , αυτό που βγαίνει σαν συμπέρασμα είναι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας τον δρόμο της ανατροπής.
Το Δ.Σ του Παραρτήματος Χανίων
της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (φίλοι και απόγονοι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: