Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Αν αυτό το κράτος λειτουργούσε όπως έπρεπε αυτόματα με την πρώτη δυσκολία στο δρόμο Καλουδιανά- Ελος- Λαφονήσι και ιδιαίτερα μ' αυτό που γίνεται κατ' εξακολούθηση στην σήραγγα των Τοπολίων θα έπρεπε να έβγαινε και να έδινε τις εναλλακτικές διαδρομές, ώστε να μην υπάρχει τέτοια ταλαιπωρία, καθυστέρηση και παράπονο έως ότου δούμε την περίφημη παράκαμψη να τελειώνει.. 
Βέβαια αυτά τα λέω εγώ που μπορώ να τα γράψω δίχως να σκεφτώ αν θα δυσαρεστήσω κάποιους, και γι' αυτούς που θέλουν όλους τους επισκέπτες του Λαφονησιού να περνούν απο εκεί. 
Τα gps που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες μας έχουν βέβαια αυτήν την διαδρομή (Καλουδιανά-Λαφονήσι) εφόσον έρχονται απο Χανιά, και δίνουν και την άλλη απο Πλάτανο -Κεφάλι ή Λιβάδια άμα το χρησιμοποιήσουν απο τα Φαλάσαρνα ή τον Πλάτανο.
Η διαδρομή στα δυτικά μπορεί να ειναι 11 χιλιόμετρα περισσότερα αλλά εκτός του ότι ειναι και αυτή υπέροχη μιας και στα 2/4 της βλέπεις το Λαφονήσι απο νωρίς, περνά όμως και απο άλλες κρυφές ομορφιές της Κισάμου, άγνωστες στους πολλούς ημερήσιους επισκέπτες μας. 
Ίσες αποσπάσεις απο τους υπεύθυνους (περιφέρεια και δήμος) και πρέπει να κρατιούνται όσο και μην το θέλουν. Τα μετερίζια εκεί τα φυλούν δικοί μας ακρίτες κι αν δεν τους υποστηρίξουμε και λιγάκι τα επόμενα χρόνια θα δούμε εγκαταλελειμμένα χωριά και ξεραΐλα. (ήδη υπάρχουν) 
Η εναλλακτική διαδρομή για το Λαφονήσι δια μέσω Πλατάνου-Σφηναρίου -Κάμπου- Κεραμωτής -Αμυγδαλοκεφαλίου - Παπαδιανών ή Λιβαδίων αξίζει και κακώς δεν αναφέρεται πουθενά, ειδικά τώρα που τα μιλιούνια των επισκεπτών μας συνωστίζονται σε ένα κομματάκι δύσκολου δρόμου. Δεν δίνουμε λύσεις μόνο απο την μια διαδρομή αλλά προτείνουμε και τις εναλλακτικές αυτής.
Ας τους θυμηθούμε και πριν τις εκλογές.......  μα εδώ ψηφίζουν και αυτοί.
Κακώς θα γίνω με αυτά που γράφω.. αλλά ειναι η αλήθειαόσο κι αν μην την θέλουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: