Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Πλήθος κόσμου τίμησε όπως συμβαίνει κάθε χρονιά που γίνεται η μεγάλη Πολιτιστική βραδιά κοινωνικής αλληλεγγύης του Εθελοντικού συνδέσμου οι "Φίλοι του Αννουσακείου Ιδρύματος Κισάμου". Φέτος στις 20 Ιουλίου, με την μουσική ομάδα του Κώστα Φιωτάκη και Γεωργίου Δημόπουλου γέμισε μελωδίες το πέτρινο θεατράκι των Νοπηγείων.

Η ομιλία του προέδρου του συνδέσμου κ. Κατάκη Παντελή
"Εσείς πουλιά τσι θάλασσας απόψε μαζωχτείτε και εις τους καλλιτέχνες μας Φιωτάκη και Δημόπουλο ευχαριστώ να πείτε!!!"
Εκ μέρους του Δ.Σ του εθελοντικού Συνδέσμου 
- "Οι φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος Κισάμου" σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ απο καρδιάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας και τιμάτε με την παρουσία σας την αποψινή σημαντική εκδήλωση τιμής και ευχαριστιών για τους εργαζόμενους και εθελοντές συνεργάτες του Αννουσάκειου Ιδρύματος.
Προηγουμένως θα ήθελα να αναφερθώ με λίγα λόγια στο Σύνδεσμο μας, ο οποίος ξεκίνησε την εθελοντική δράση του και λειτουργεί, βάσει του Καταστατικού του, από  το έτος 2008.
Σκοπός του είναι να βοηθά στο σημαντικό έργο του Αννουσάκειου Ιδρύματος και ειδικότερα στην παροχή βοήθειας σε άτομα που διαβιούν σε αυτό, ώστε να μπορούν  να βιώνουν ευχάριστες στιγμές και να ξεφεύγουν από σκέψεις που μπορεί να τους προκαλέσει θλίψη και μελαγχολία. Αυτό το πετυχαίνουμε με διάφορους τρόπους, είτε μέσα στο χώρο του Αννουσακειου, κουβεντιάζοντας μαζί τους, καλώντας μουσικούς, χορευτικά συγκροτήματα, θεατρικά σχήματα, μαθητές από σχολικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής για ψυχαγωγία και διασκέδαση, είτε έξω στην κοινότητα, με προγραμματισμένες εξόδους για να παρακολουθήσουν κάποια εκδήλωση ή να επισκεφθούν διάφορες περιοχές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως πολιτιστικά κέντρα, καφετέριες, ξενοδοχεία κλπ, καλώντας ταυτόχρονα και καταξιωμένους ομιλητές από όλη την Ελλάδα, καταγόμενους από την Κισαμο για να τους μιλήσουν και να συναναστραφούν μαζί τους.
Το ελπιδοφόρο για εμάς είναι η άμεση και ειλικρινής ανταπόκριση επιχειρηματιών σε κάθε πρόσκληση που τους απευθύνομε για φιλοξενία των ενοίκων του Ιδρύματος στον επαγγελματικό τους χώρο. Με αυτό τον τρόπο διαμορφώνονται συνθήκες  συμπαράστασης , που επιτρέπουν την ισότιμη διαχείριση όλων των ηλικιακών ομάδων της κοινωνίας και την ένταξη τους στους κόλπους της κοινότητας. 
Θα θέλαμε να αναφέρομε τα ονόματα τους άλλα είναι πολλά και ο χρόνος μας περιορισμένος.
Όμως τους απευθύνομε ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Κυρίες και Κύριοι με την συμμετοχή σας στην αποψινή μουσική βραδιά και την οικονομική συνδρομή σας, συμβάλετε στο να δημιουργηθεί ένα σημαντικό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης ενός πολύπλευρου έργου, στα πλαίσια ενός ενεργού εθελοντικού ρόλου, που χρονολογείται από το 2008 μέχρι και σήμερα. Σήμερα με την παρουσία σας, από όποιο μετερίζι και αν είναι ο καθένας από εσάς, στέλνουμε από κοινού το μήνυμα, πως οφείλουμε ως δημοκρατική κοινωνία να αγκαλιάσουμε  με αγάπη και να συμπαρασταθούμε στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Ο Σύνδεσμος μας αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινότητας υπέρ των αναγκών των ευάλωτα κοινωνικά και οικονομικά συνανθρώπων μας, που περιθάλπονται, εξυπηρετούνται και υποστηρίζονται από τις δομές, τα προγράμματα και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.
Αυτή την προσφορά της αμέριστης αγάπης θα την βρείτε στην ιστοσελίδα μας: www.filoiannousakeiou.gr  όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες μας, που καταγράφουν ένα σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο, για μια κοινωνία δικαιότερη και ισότιμη για όλα τα μέλη της.
Από τη θέση του Προέδρου του Εθελοντικού Συνδέσμου "Φίλοι του Αννουσάκειου ιδρύματος" θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο κκ. Αμφιλόχιο που χάρης στην έγνοια του και την φροντίδα του διατηρεί το Αννουσάκειο ίδρυμα πρότυπο συγκριτικά με παρόμοια ιδρύματα τις Κρήτης άλλα και της υπόλοιπης Ελλάδας, τον πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιο Αρετάκη διευθυντή του Αννουσάκειου ιδρύματος, το προσωπικό, για τον καθημερινό αγώνα τους, τους Σαμαρείτες του ερυθρού σταυρού καθώς και την ορθόδοξο ακαδημία Κρήτης για την παραχώρηση του εδώ χώρου.
Ένα ευχαριστώ απευθύνομε και σε όσους έρχονται στην παρέα μας και αφιερώνουν χρόνο και συζητούν με τους τροφίμους του Ιδρύματος. Τους ευχόμαστε να είναι καλά και να συνεχίσουν να προσφέρουν την ανθρωπιά τους και την αγάπη τους στους ανθρώπους που τόσο μας έχουν ανάγκη.
Ένα αντίο από όλους μας στον συνοδοιπόρο Γ. ΚΑΜΒΥΣΕΛΗ που έφυγε από κοντά μας στις 17 Φεβρουαρίου το 2022. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρία LEVEL ANATOMIC Σπυρόπουλος Γιάννης και Βαρόπουλος Ανδρέας για την προσφορά τους απο 200 ζευγάρια παπούτσια σε ενοίκους και εργαζομένους καθώς και στην εταιρία ΒΙΑΝ-ΒΙΑΝΕΞ του ομίλου Γιαννακόπουλου για την προσφορά 200 TONOTIL και 200 SUDOCREAM. Στην εταιρία Βασιλείου – Τρονφικο 7 θάλασσες για την συνεχιζόμενη προσφορά 150 κιλά σε κιμά.
Στους Μουσικούς που μας χαρίζουν χαρά τα πρωινά, ιερέα Ιωάννη Λουπασάκη , Ιωάννη Χορευτάκη, Νίκο Μαργαριτάκη, Εμμανουήλ Φαραγγιτάκη.
Σεβαστοί ιερείς, κυρίες και κύριοι, εμείς οι Ελληνες, ιδιαίτερα οι κρητικοί ανέκαθεν ήμασταν προσηλωμένοι στην πίστη και στην εκκλησιά του θεού, έχουμε φιλότιμο – αρετή μοναδική στον κόσμο και με αυτό δίνουμε αγάπη. Αυτή την αγάπη δίνουμε και στον άνθρωπο του Αννουσάκειου αλλά και σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη από συμπαράσταση και βοήθεια,   
Ακόμα ένα ευχαριστώ στους ευεργέτες Νικόλαο Τσατσαρωνάκη και Παναγιώτα Φαλδαμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: