Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

ΠΟΣΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

 Είναι μια απορία που την έχουν αρκετοί... μάλιστα αν υπολογίσουμε οτι διαθέτουμε ένα μόνο δρόμο, οτι η τουριστική σεζόν έχει αυξηθεί κατά πολύ, όπως και ο κόσμος, τότε δεν πιστεύω να υπάρχει άλλο επαρχιακό μέρος στην Κρήτη που να έχει το φόρτο κυκλοφορίας που έχει το οδικό δίκτυο της Κισάμου και ιδιαίτερα της πόλης της Κισάμου....
Όπως διαβάζω σε μια σελίδα .....Η μέτρηση του κυκλοφοριακού φόρτου (DTV)* κατά τακτά χρονικά διαστήματα, στο οδικό δίκτυο, παρέχει τα απαραίτητα πληροφοριακά στοιχεία προκειμένου να ληφθούν τα ανάλογα επιβαλλόμενα μέτρα ώστε η κατάσταση των δρόμων να διατηρείται σε τέτοιο επίπεδο που να διασφαλίζει στους χρήστες των δρόμων, ασφαλές, άνετο και έγκαιρο ταξίδι προορισμού.
Αυτό πρέπει να κάνουμε κατ' αρχάς και εμείς για να μπορέσουμε να ζητήσουμε τα απαραίτητα απο την Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια.... προσφέρουμε λύσεις στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης (Μπάλος- Φαλάσαρνα- Λαφονήσι) αλλά λύσεις στην απαράδεκτη κατάσταση του οδικού μας δικτύου δεν μας προσφέρει κανείς. Μάλιστα αν θυμάστε καλά κάποτε για να μας ξεφορτωθούν, όχι οτι τώρα δεν ειναι η ίδια κατάσταση, μέτρησαν τον φόρτο κυκλοφορίας του οδικού μας δικτύου χειμώνα .. οπότε στις μελέτες τους αυτές αποφάσισαν οτι στο κομμάτι Χανιά - Κίσαμος δεν χρειάζεται να γίνει τίποτα, ειναι μια χαρά.
Συνεχίζω την ανάγνωση της σελίδας για την μέτρηση....
Κατά συνέπεια, η συστηματική μέτρηση του κυκλοφοριακού φόρτου, είναι απολύτως αναγκαία, προκειμένου να αντλούνται τα απαραίτητα πληροφοριακά στοιχεία, τα οποία οδηγούν στην κατάλληλη επιλογή του ανάλογου επιπέδου κατασκευής των οδοστρωμάτων και ποιότητας των υλικών διαγράμμισης, ώστε να ανταποκρίνονται σε επιδόσεις και αντοχή (διάρκεια ζωής) στον υφιστάμενο κυκλοφοριακό φόρτο.
Εδώ δεν χωρά αμφιβολία οτι κοροϊδεύουμε ομαδικώς τους εαυτούς μας αλλά και τους επισκέπτες μας... κατ' αρχάς για τις διαγραμμίσεις που κάνουμε και σβήνουν σε χρόνο ρεκόρ που αυτόματα μας λέει οτι είτε χρησιμοποιούμε υλικά άχρηστα, είτε τα αυτοκίνητα ειναι τόσα πολλά που σβήνουν τις γραμμές πολύ γρήγορα.
Καλό ειναι λοιπόν να προμηθευτεί ο Δήμος μας κάμποσα μηχανάκια τέτοια για να μπορέσει να απαιτήσει -όχι να παρακαλέσει, να μας έχουν ένα υποφερτό οδικό δίκτυο. Είναι υποχρέωση των να μας προσφέρουν τα αυτονόητα, μάλιστα θεωρώ οτι έχουν μεγαλύτερη υποχρέωση απο κάποια άλλα κομμάτια που τα φτιάχνουν και δεν περνούν τόσα αυτοκίνητα όσα απ' εδώ. 
Για τα μπαλώματα που έκαναν τώρα και βγήκαν κάτι καλοθελητές και υποστήριξαν οτι έρχεται ο επόμενος εργολάβος καλό ειναι να ρωτήσουν όλοι αυτοί ..πότε έρχεται; Φέτος που ειμαστε στο μέσον της τουριστικής σεζόν ή του χρόνου που ειναι και προεκλογική χρονιά; 
Φυσικά υπάρχει και η άλλη μέτρηση ... να ρωτήσουμε κάποια γεροντάκια που δεν έχουν να κάνουν και κάτι άλλο και καθίζουν να χαζεύουν τα αυτοκίνητα όλη την μέρα στα καφενεία.... σίγουρα δεν θα λαθέψουν ...
Όσο κάποιοι αντιστέκονται στον Περιφερειακό, στην παράκαμψη ή στο άνοιγμα του τελευταίου δρόμου του σχεδίου πόλης, τόσο θα ειμαστε ένα απλό καθημερινό πέρασμα και ποτέ ένας  προορισμός. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: