Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ = ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

 Βάσει πληροφοριών που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από συνδικαλιστικά όργανα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων και το διδακτικό προσωπικό, ελλοχεύει ο κίνδυνος να υποβαθμιστεί λειτουργικά το Δημοτικό Σχολείο της Τοπικής Κοινότητας Δραπανιά στην Κίσαμο.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα αναγκάσει όλα τα παιδιά από τα κοντινά χωριά να οδηγηθούν στα σχολεία του Καστελιού-Κισάμου.
Πρόκειται για μια απολύτως αρνητική εξέλιξη, που εάν επιβεβαιωθεί, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αποδυνάμωση των μικρών χωριών και κοινοτήτων, με τους κατοίκους των επαρχιακών περιοχών να τις εγκαταλείπουν. Οι τακτικές αυτές προκαλούν την ερημοποίηση της υπαίθρου, πράγμα που θα σημάνει και την πολυεπίπεδη επιβάρυνση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας και κατ΄ επέκταση τείνει να αλλάξει συντριπτικά την καθημερινότητα σημαντικής μερίδας συμπολιτών μας.
Καλούμε όλους τους συναρμόδιους φορείς, να γνωστοποιήσουν υπεύθυνα και επίσημα -σε πρώτη φάση- τι πραγματικά συμβαίνει, ενώ θα πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα, για την αποτροπή της ενδεχόμενης υποβάθμισης.
Toπικη οργάνωση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: