Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ

Ρώτησα κάποτε μια κυρία που την έβλεπα συνέχεια να περπατά στην μέση του δρόμου γιατί δεν πάει απο το πεζοδρόμιο. Της είπα οτι κινδυνεύει να την κτυπήσει κανένα αυτοκίνητο αν συνεχίσει να μην χρησιμοποιεί το πεζοδρόμιο που ειναι για τους πεζούς....
Γέλασε και μου είπε λιγότερο κινδυνεύω εδώ απ' ότι αν πήγαινα απο το πεζοδρόμιο.
Στην αρχή δεν το κατάλαβα αλλά μου έδιξε τα χάλια αυτά....
Αντε τώρα μου λέει να σκοντάψω ...τι θα γίνει;

Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου βορεινή μεριά, η Ηρώων Πολυτεχνείου, ειδικά έξω απο το Ταχυδρομείο, πεζοδρόμια για κλάματα, αδιάβατα, επικίνδυνα, βρώμικα.
Το ένα απο τα δυο περιστατικά χθες που είχαμε και κατάγματα έγινε σε αυτό το πεζοδρόμιο που φτιάχτηκε πριν απο 30 χρόνια και απο τότε όχι μόνο δεν έχει συντηρηθεί, αλλά όπως φαίνεται οι πλάκες βρίσκονται ακόμα εκεί διαλυμένες για να μας θυμίζουν την αδιαφορία.
Κάποιο πρόγραμμα θα τρέχει όχι μόνο να φτιαχτούν κάμποσα επικίνδυνα πεζοδρόμια αλλά και να δούμε και κανένα νέο.... κάποιο πρόγραμμα σίγουρα θα υπάρχει... ώστε να μην αρχίσουν οι πολίτες οι δημότες οι επισκέπτες μας να τρέχουν τον δήμο στα δικαστήρια. 
Τεχνική υπηρεσία δεν έχουμε.... ομάδα συντήρησης όμως έχουμε; Και μην μου πείτε οτι ένας μόνο φτάνει για όλα αυτά; Χθες τις καρέκλες στην πλατεία Τζανακάκη, για την τόσο σημαντική εκδήλωση ο αντιδήμαρχος τις τοποθετούσε....οι υπόλοιποι χωσμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: