Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ...ΑΛΛΑ ΑΛΛΟΥ

 Επειδή ειμαστε μια απο τις πόλεις που κερδίσαμε με πολύ κόπο και παρακάλια την δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, ειδικά η προηγούμενη διοίκηση του ΝΕΣΚ, επαναλαμβάνω ειναι αμαρτία να χαθούν τόσα λεφτά 1.768.220,00 ε επειδή δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε για αυτήν την πόλη. Ο βασικός στόχος των ΑΚΕ είναι να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, να τονώσει την τοπική αγορά και να κάνει ένα εμπορικό κέντρο στη πόλης ελκυστικό με προορισμούς, με διασκέδαση. Πρέπει να αναδείξει τα στοιχεία του πολιτισμού μας τις μικρές και μεγάλες διαδρομές, όλα αυτά που εμείς έχουμε αλλά δεν μπορούμε χρόνια να τα αναδείξουμε.
Το Μάρτη υπογράψαμε μια προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΠΑΝ και πριν λίγες μέρες την τροποποιήσαμε δίχως να βγουν και στην επιφάνεια πολλά απ' αυτήν την σύμβαση. Λες και αυτό δεν αφορά την πόλη, ούτε τους πολίτες, ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε φυσικά τον αδρανή πλέον Εμπορικό συλλογο. Το μόνο που ακούσαμε ήταν οτι τα ΑΚΕ (Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου) δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να κάνουν τα υποέργα τους... φυσικά αυτό ήταν λάθος μιας και στις περισσότερες πόλεις έχουν αρχίσει εδώ κα καιρό να γίνονται υποέργα... 
Δείτε παρακάτω με μια πρόχειρη ματιά του Γιάννη Βιολάκη τα υποέργα που κάνει ο Δήμος Πρέβεζαν με την ΔΕΠΑΝ στην Πρέβεζα... η ίδια εταιρεία που ανάλαβε και μας.
Αναβάθμιση Οδοφωτισμού Α Κ Ε Πρέβεζας
Προμήθεια συστήματος ποδηλάτων
Προμήθεια βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων Α Κ Ε Πρέβεζας
Προμήθεια & εγκατάσταση έξυπνου ηλιακού στύλου
Προμήθεια και εγκατάσταση παγκάκια, ζαρντινιέρες
Διαμόρφωση της παιδικής χαράς έναντι κηποθέατρου και για ΑΜΕΑ
Ανοικτό Γυμναστήριο
Προμήθεια χαμηλών εκπομπών Mini Bus 16+1+1+1 Αμαξίδιο
Προμήθεια & εγκατάσταση έξυπνου ηλιακού φορτιστή 
Μελέτες Ωρίμανσης Δημιουργίας ΑΚΕ
Είμαι σίγουρος οτι θα μπορούσαμε και εμείς να κάνουμε κάτι παρόμοιο. Να εκμεταλευτούμε οτι μας δίνουν λεφτά τζάμπα.
Έχετε κατέβει στην Σκαλίδη τελευταία; ή σταματάτε στην πλατεία Τζανακάκη μόνο επειδή έχει όργανα... όμως κάποιοι επισκέπτες (και φέτος ειναι πολλοί) κάνουν βόλτες... και βλέπουν τα χάλια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: