Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

 Επιστολή προς τον Δήμο Κισάμου, τον δήμαρχο κ Μυλωνάκη και τους αρμόδιους αντιδημάρχους έστειλε ο ΝΕΣΚ με αφορμή δημοσίευμα του blog.
 ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αντιδήμαρχοι Κισάμου,
Με αφορμή δημοσίευμα του blog SADENTREPESE , σχετικά με την υπογραφή σύμβασης του Δήμου Ιεράπετρας με ανάδοχο εταιρία για το έργο "OPEN MALL Ιεράπετρας", αλλά και με πρόσφατα δημοσιεύματα για το OPEN MALL Χανιών στην πλατεία 1866 που προχωράει με γοργούς ρυθμούς, θα θέλαμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας, ως προς το που βρίσκεται αυτό το έργο στην Κίσαμο.
Γεγονός είναι πως αν καλούμασταν να επιλέξουμε ένα και μοναδικό έργο για την περιοχή μας αύριο το πρωί, οι περισσότεροι από εμάς θα διαλέγαμε την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης μας και είναι απορίας άξιο τι κάνει η δημοτική αρχή γι' αυτό, σε ποιο βήμα βρίσκεται και ποιο χρονοδιάγραμμα υπάρχει.
Βλέπουμε τους άλλους γύρω μας να προχωρούν, και στο Δήμο μας επικρατεί μία εκκωφαντική σιωπή, πράγμα που μας κάνει να ανησυχούμε έντονα. Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος έχει επανειλημμένως ζητήσει Δημοτικό Συμβούλιο για την πορεία του OPEN MALL (μπορούμε να επισυνάψουμε και τα σχετικά πρώτο κολλημένα έγγραφα αιτήματά μας) αλλά ποτέ δεν μπήκε ως θέμα, όποτε η ενημέρωσή μας περιορίζεται σε ιδιωτικές συζητήσεις . Μάθαμε λοιπόν και μπορούμε να πληροφορήσουμε τα μέλη μας και τους δημότες γενικότερα ότι ο Δήμος Κισάμου, έχει λάβει ένα email από το υπουργείο Ανάπτυξης στις 16/08/2021 που λέει ότι εγκρίθηκε το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης αναφορικά με την δυνατότητα σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Κισάμου και ΔΕΠΑΝ, για την υλοποίηση των υποέργων 2,3,8 και 9 του έργου "ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ". Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν υπάρχει τίποτα νεότερο και θα επιθυμούσαμε ο Δήμος Κισάμου να τοποθετηθεί δημόσια για τα παρακάτω:
Α) Έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τη ΔΕΠΑΝ για τα υποέργα 2,3,8 και 9 του έργου ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ, μετά από την σχετική έγκριση του υπουργείου Ανάπτυξης;
Β) Αν δεν το έχει κάνει ακόμα, γιατί δεν το έχει κάνει, σε ποιο σημείο φτάνει και πότε σκοπεύει να το πράξει;
Γ) Αν δεν έχει σκοπό να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου, θα θέλαμε να μας απαντήσει ειλικρινώς τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση και το εναλλακτικό σχέδιο που έχει σχετικά με την ανάπλαση του κέντρου. ( Δεν το λέμε τυχαία, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο Δήμος προκρίνει μία μελέτη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου σχετικά με την ανάπλαση του κέντρου μας. Αν θεωρείτε λοιπόν ότι το έργο ανάπλασης μέσω Περιφέρειας Κρήτης και Μετσοβίου υπερέχει του έργου OPEN MALL, να μας εξηγήσετε αναλυτικά σε ποια ακριβώς σημεία υπερέχει και αν ο λόγος σας είναι πειστικός θα βρείτε συμμάχους σας τόσο τον ΝΕΣΚ, όσο και τους δημότες).

Δεν υπάρχουν σχόλια: