Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΙΣΣΑΜΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

 Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου διεξάγονται εκλογές στο Σύλλογο Κισαμιτών Αττικής, ο οποίος συμπληρώνει αισίως 50 χρόνια εφέτος από την ίδρυσή του. Αποτελεί καθήκον προς τη Κίσαμο και ανάγκη για μια νέα δυναμική επίσης πεντηκονταετία, η προσέλευση όλων των Κισαμιτών Αττικής στη Γενική Συνέλευση. Ακόμη και νέα μέλη μπορούν να εγγραφούν κατά την ημέρα της Συνέλευσης. Είναι θετικό και ενδεικτικό του ενδιαφέροντος, ότι τη Κυριακή, δίπλα στις υποψηφιότητες των παλαιότερων μελών τού Δ.Σ. έχουν προστεθεί στο ψηφοδέλτιο και υποψηφιότητες από τη νέα γενεά Κισαμιτών, γεγονός που εγγυάται τη συνέχεια. Παλαιότεροι και νεότεροι μαζί θα διατηρήσουν και θα ενδυναμώσουν τη δράση και ζωτικότητα του Συλλόγου κατά τη νέα του περίοδο.
Για τον υπογράφοντα, η καθολική προσέλευση ισοδυναμεί και με απότιση φόρου τιμής κατά τον επετειακό αυτό χρόνο, προς τους πρώτους αγνούς και ενθουσιώδεις εκείνους Κισαμίτες της δεκαετίας 60 και 70 πού είχαν επισημάνει την απουσία αντιπροσωπευτικού Συλλόγου της Επαρχίας στην Αττική και εργάστηκαν για την ίδρυσή του. Καταλυτική ασφαλώς για την ίδρυση τού Συλλόγου υπήρξε τότε, και η ακτινοβολία τής προσωπικότητας του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Ειρηναίου, το έργο του οποίου ήθελαν να βοηθήσουν μέσω του νέου Συλλόγου. Πράγματι, λίγο πριν από την ίδρυση του Συλλόγου και αμέσως μετά την έναρξη λειτουργίας του, είχαν οργανωθεί δύο μεγάλες εκδηλώσεις των Κισαμιτών και Σελινιωτών Αττικής στο ΧΙΛΤΟΝ υπέρ των έργων της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. Τις επόμενες 5 δεκαετίες, ο Σύλλογος με άξιους Προέδρους και δραστήρια Διοικητικά Συμβούλια κράτησε ψηλά το όνομα της Κισάμου στο Λεκανοπέδιο, και διατήρησε τη συνοχή των συνεπαρχιωτών μας με καθιερωμένες εκδηλώσεις κάθε χρόνο, συναντήσεις και προσκυνήματα σέ χώρους που τίμησαν Κισαμίτες, με τους αγώνες τους, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο κατά τον τρέχοντα μήνα με τις γιορτές απελευθέρωσης της Σιάτιστας. 
Κανείς δεν τρέφει ασφαλώς αυταπάτες για τις δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στις μέρες μας όλοι οι Σύλλογοι και Σωματεία του είδους. Περισσότερες αντικειμενικές δυσκολίες ατομικής και συλλογικής ζωής σε σύγκριση με το παρελθόν, μνημόνια και πανδημίες με τις αναπόφευκτες επιπτώσεις τους και στη ζωή των Συλλόγων βαθμιαία αποχώρηση παλαιότερης γενεάς και μειωμένο ενδιαφέρον από τη νεότερη, αποτελούν τα κυριότερα θέματα που απασχολούν όλους τους Συλλόγους. Αλλά από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Κισαμίτες της Αττικής αποτελούν πάντα ένα μεγάλο σε αριθμό και εξαιρετικό σε ποιότητα κεφάλαιο, με αναμφισβήτητη την αγάπη προς το γενέθλιο τόπο, τόσο εκ μέρους της παλαιότερης όσο και της νεότερης γενεάς. Εναπόκειται στα σύγχρονα, αλλά και ταυτόχρονα πεπειραμένα Προεδρία να βρίσκουν τρόπους και στόχους ελκυστικούς που θα φέρνουν μεγαλύτερους αλλά και νεότερους στις γραμμές των Συλλόγων. 
Ο Σύλλογος Κισαμιτών Αττικής έχει αποδείξει διαχρονικά ότι το έχει επιτύχει μέχρι σήμερα, θα το συνεχίσει δε και τη νέα περίοδο. Στη Πρωτεύουσα εξάλλου, οι Κισαμίτες διαθέτουν άλλο ένα αναξιοποίητο δυναμικό, όπως είναι οι συνεπαρχιώτες και φίλοι καταξιωμένοι πρωταγωνιστές στον εκδοτικό, δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν όταν τους ζητηθεί, ασφαλώς δε διαθέτουν πολλαπλάσια δυνατότητα να επηρεάσουν τόσο  παλαιά και νεότερα μέλη, του Συλλόγου, όσο και άλλους φίλους του Συλλόγου και της Κισάμου. 
Σημειώνεται: Χώρος Γενικής Συνέλευσης Κυριακή 14 Νοεμβρίου. Αίθουσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Νικηταρά 8-10  4ος όροφος(πλησίον Εμ. Μπενάκη). Από ώρα 10.30 πρωινή μέχρι 4.30 μμ.
Κυριάκος Ροδουσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: