Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ;

* Εβδομήντα τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την ίδρυση του Δήμου μας, που μετονομάστηκε σε Δήμο Καστελλίου, του δεύτερου Δήμου στο Νομό Χανίων. Με το Βασ. Δ/μα της 15.3.1947 (Ε.Κ. Α’/104/1947) η Κοινότητα Καστελλίου της Επαρχίας Κισάμου αναγνωρίστηκε ως Δήμος Καστελλίου. 
* Πενήντα δυο χρόνια που με το Βασ. Δ/μα 486 της 7.7.1969 (Ε.Κ. Α’ 147/31.7.1969) η κωμόπολη Καστελλίου, η οποία είναι πρωτεύουσα της Επαρχίας Κισάμου και του Δήμου Καστελλίου, μετονομάζεται σε Κίσαμος και ο Δήμος Καστελλίου μετονομάζεται σε Δήμος Κισάμου.
* Στις 28 Αυγούστου του 1997 και λίγο πριν εφαρμοστεί ο Καποδίστριας στους Δήμους και τις κοινότητες της Ελλάδος στην γειτονιά μας σήκωσαν "μπαϊράκι" οι κάτοικοι της Γραμβούσας και του Πλατάνου που δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να ενωθούν με το Δήμο Κισάμου, ξεκινώντας ένα αγώνα που φυσικά δεν είχε επιτυχία, όπως δεν είχε επιτυχία και ο αγώνας μερικών άλλων, ειδικά του μακαριστού Ειρηναίου, για τον λάθος σχεδιασμό του Καποδίστρια, υποστηρίζοντας οτι κάνουν κινήσεις δίχως να λογαριάζουν την γεωγραφική ενότητα που είναι το σημαντικότερο στοιχείο επιτυχίας του θεσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: