Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο "Καψοσιδέρης" μορφή του Καστελιού, σε ένα παράδρομο της Σκαλίδη είχε το καμίνι του και κτυπούσε μέρα νύχτα το σίδερο. Ο Γιάννης Φελεσάκης ήταν και δεινός ταβλαδόρος*... που ποτέ δεν ήθελε να χάνει. Τρομερές και φοβερές οι ιστορίες του...
Φυσικά μεγάλος και ο Ανυφαντής που τον έπιασε σε αυτήν την πόζα..... είμαι σίγουρος οτι μετά θα άκουσε κάτι .."γλυκόλογα" που τα συνήθιζε ο Γιάννης.
* Ο Φελεσόγιαννης έπαιζε συνέχεια τάβλι με το  φιλόλογο κ. Μαλαθράκη στου Παπαδάκη το καφενείο, και οι ταβλομαχίες τους είχαν πάντα θεατές μιας και ο κ. Μανώλης δεν τον άφηνε .. δίχως να τον πειράξει.
Είπαμε μένουμε μέσα και ξαγλούμε ... τις φωτογραφιες με τους παλιούς Καστελιανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: