Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ Τ.Κ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

Ο Δήμος Κισάμου ανταποκρινόμενος στην 1η Πρόσκληση για Υποβολή Αιτήσεων Στήριξης στη Δράση 4.3.1 της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Κρήτης, υπέβαλλε την Δευτέρα 15/4/2019 την αίτηση στήριξης για τα «ΕΡΓΑ Β' ΦΑΣΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ-ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΣΦΗΝΑΡΙΟΥ ΜΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΩΝ ΑΠΟΡΟΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ.
Λόγω της ανεπάρκειας και υφαλμύρωσης (εισροή θαλασσινού νερού) των υδατικών πόρων στην Τ.Κ. Πλατάνου, ο Δήμος Κισάμου προχώρησε στο σχεδιασμό έργων για την ενίσχυση των αρδεύσεων στην περιοχή. Τα Έργα Α’ Φάσης, τα οποία έχουν ήδη κατασκευαστεί και τεθεί σε λειτουργία αφορούν στην αξιοποίηση των επιφανειακών απορροών υδρολογικής λεκάνης, η οποία εκτείνεται νότια του Σφηναρίου, για την ενίσχυση, κατά την αρδευτική περίοδο, των αρδεύσεων στο εκεί υφιστάμενο συλλογικό αρδευτικό δίκτυο καθώς και σε τοπικά συστήματα άρδευσης στην υψηλή περιοχή περιμετρικά του οικισμού Άνω Σφηνάρι.
Το παρόν Έργο περιλαμβάνει τα έργα Β ́ Φάσης, μεταφοράς της περίσσιας νερού της υδρομάστευσης, κατά τη χειμερινή περίοδο, στην περιοχή Πλατάνου, για την ενίσχυση του εκεί συλλογικού αρδευτικού δικτύου, το οποίο αρδεύει, ελλειμματικά και με κακής ποιότητας νερό, παράκτιων γεωτρήσεων, κυρίως καλλιέργειες υπό κάλυψη (θερμοκήπια). Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν αγωγό μεταφοράς νερού στην υφιστάμενη δεξαμενή των αρδευτικών δικτύων Πλατάνου (χωρητικότητας 4.500 m3). 
Ο Δήμος Κισάμου ολοκληρώνοντας τη μελέτη κατασκευής λιμνοδεξαμενής – ταμιευτήρα στην εν λόγω Τοπική Κοινότητα, θα παρουσιάσει, μετά το Πάσχα, τις ανωτέρω μελέτες – έργα  στους κατοίκους της περιοχής. 
Εκ του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: