Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΜΙΚΡΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

…οι μικροί μαθητές του 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ!
 Μια μέρα πριν κλείσουμε για τις διακοπές του Πάσχα, είχαμε την χαρά και την τιμή να έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο σχολείο μας, διαφορετική από τις άλλες. Μας επισκέφθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισάμου. Και όταν λέμε η Πυροσβεστική Υπηρεσία…εννοούμε ολόκληρη! Τόσο οι ίδιοι οι πυροσβέστες, όσο και τα ειδικά πυροσβεστικά οχήματα! Έτσι λοιπόν, στην αυλή του σχολείου μας έλαβε χώρα μια πολύ ενδιαφέρουσα και κυρίως πολύ  χρήσιμη παρουσίαση.
Μάθαμε πως κρατούν οι πυροσβέστες την πυροσβεστική μάνικα την ώρα της κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς, αφού κι εμείς οι ίδιοι την κρατήσαμε στα χέρια μας, είδαμε και χρησιμοποιήσαμε κι εμείς ένα πολύ σημαντικό εργαλείο κοπής μεγάλων μετάλλων σε περίπτωση απεγκλωβισμού ατόμων από όχημα μετά από τροχαίο ατύχημα, ακούσαμε πολύ βασικές πληροφορίες για να είμαστε ασφαλείς σε περίπτωση πυρκαγιάς και σβήσαμε κι εμείς μια φωτιά στην αυλή, με τη βοήθεια ενός πυροσβεστήρα.

Όλα αυτά, το ένα πιο ενδιαφέρον από το άλλο, συνέβησαν χάρη στη μεγάλη προθυμία των πυροσβεστών, τόσο να ανταποκριθούν άμεσα στην πρόσκλησή μας, όσο και στη μεγάλη ευγένεια και απλότητα που είχαν στο να μας εξηγούν λεπτομερώς το καθετί, και να μας εμπλέκουν ενεργά, κάνοντας αυτό το ιδιαίτερο μάθημα, ουσιαστικά βιωματικό.
Δεν έχουμε παρά να πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισάμου, που αφιέρωσε αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο της, για να μας διδάξει πραγματικά μαθήματα ζωής. Αισθανόμαστε τυχεροί που στην μικρή μας περιοχή, έχουμε μια τόσο βασική Υπηρεσία για την ασφάλειά μας, και ευχόμαστε ολόψυχα να δέχονται όσο το δυνατόν λιγότερες κλήσεις για να επέμβουν για κάτι άσχημο που έχει συμβεί.
Μαθητές και δάσκαλοι τους ευχαριστούμε και πάλι και τους ευχόμαστε καλό Πάσχα με υγεία σε εκείνους και τις οικογένειές τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: