Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Στις τοπικές κοινότητες που ο αριθμός των εγγεγραμμένων δεν ξεπερνά τους 300 μόνιμους κατοίκους δηλαδή όλες οι κοινότητες πρώην Δήμου Ινναχωρίου, Μαλαθύρου, Περβολακίων,  Ποταμίδας, Ρόκκας, Σασάλου, Σφακοπηγαδίου, Τοπολίων, Φαλελιανών, Χαιρεθιανών από τον πρώην Δήμο Μηθύμνης και Καλαθενών, Κουκουναράς, Πολυρρηνίας, Σηρικαρίου, του Δήμου Κισάμου, ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι ένας, βγαίνει ο πρώτος και βάζουμε μόνο ένα σταυρό!
Στις υπόλοιπες κοινότητες πλην της πόλης, Πλάτανος, Γραμβούσα, Λουσακιές, Καλλεργιανά, Καλουδιανά, Βουλγάρω και Δραπανιάς, ο κάθε συνδυασμός πρέπει να έχει το ελάχιστο 5 άτομα και το ανώτερο 8, η ποσόστωση είναι 2 γυναίκες, 3 άντρες και βάζουμε από 1 ως και 2 σταυρούς.
Στην κοινότητα της πόλης ο κάθε συνδυασμός πρέπει να έχει το λιγότερο 7 άτομα και το ανώτερο 11, η ποσόστωση είναι 3 γυναίκες 4 άντρες και εδώ βάζουμε από 1 ως και 2 σταυρούς.
Τώρα στον κορμό ο κάθε συνδυασμός πρέπει να έχει στο Δήμο Κισάμου, το ελάχιστο 27 άτομα και το ανώτερο 41, από αυτές στο ελάχιστο οι γυναίκες πρέπει να είναι 11 και οι άντρες το μέγιστο 16 και αντίστροφα. Παράδειγμα αν έχουμε συνδυασμό 35 ατόμων χρειαζόμαστε 14 γυναίκες, αν πάμε στο μεγαλύτερο όριο των 41 ατόμων χρειαζόμαστε 16 γυναίκες. Πολλές και δυσκολόβριστες.
 Με απλά λόγια 107 υποψήφιοι, μέσα και της Λαϊκής συσπείρωσης, με 43 γυναίκες για τον δήμο μας, εφόσον οι δυο κατ εξοχήν διεκδικητές βάλουν στους συνδυασμούς τους το ανώτερο όριο, των 41 υποψηφίων!! Η Λαϊκή συσπείρωση έχει 27 άτομα το ελάχιστο και συμπληρώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: