Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Πάνω απο 2.500 μαθητές επισκέφτηκαν την έκθεση του Μουσείου Κισάμου τον 2018. Σχεδόν όλα τα σχολεία του Νομού έμαθαν για την διαχρονική ιστορία της ευρύτερης περιοχής της Κισάμου από την προϊστορική εποχή μέχρι και την ύστερη αρχαιότητα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη ρωμαϊκή πόλη της Κισάμου, στην οποία είναι αφιερωμένος ο όροφος, και τα γεγονότα του σεισμού του 365 μ. Χ.
Είναι απο τα μοναδικά αξιοθέατα της πόλης με οργανωμένες επισκέψεις και όπως βλέπουμε και στην φώτο δίνουν η ζωή στην άχαρη πλατεία μας. 
Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη και ελπίζω να μπει στα προεκλογικά "θα" των υποψηφίων δημάρχων η ανάπλαση της. Είναι η πλατεία που θα έπρεπε να ήταν το κόσμημα της πόλης εντούτοις έχει αφεθεί στην τύχη της πολλά χρόνια τώρα. Δεν θα πιαστώ αν υπάρχουν μελέτες, (υπάρχει μια ακόμα της αρχαιολογίας) αλλά θα πρέπει να γίνει μια με συνεννόηση με το ΥΠΠΟ που θα δώσει το απαιτούμενο χρώμα στον χώρο που περνάνε οι περισσότεροι επισκέπτες της πόλης.
Και για να μην ξεχνιόμαστε το ωράριο του  Μουσείου είναι 8.00-15.00 με μια αλλαγή, είναι πλέον κλειστό την Τρίτη αντί την Δευτέρα που ήταν ως και πρότινος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: