Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

Πλατεία Δημαρχείου ..προσεχώς πλατεία Ειρηναίου με πολλές ιδιαιτερότητες ... ο δρόμος που πάει προς την παραλία ονομάζεται Επισκόπου Συγγελάκη, η πλατεία θα ονομαστεί πλατεία Ειρηναίου και φυσικά σε όλους τους ξένους χάρτες, ακόμα και σε αυτούς της google ονομάζεται Dolphin Fountain με απλά ελληνικά Κρήνη των δελφινιών !! Συντριβάνι των δελφινιών για μας.. αν και τα συντριβάνια είναι πλέον ένα ξεπερασμένο αξιοθέατο στην Ελλάδα - αλλού τα πράγματα είναι διαφορετικά, το Φοντάνα ντι Τρέβι ή το Μπελάζιο στο Λας Βέγκας μαζεύουν και πολύ χρήματα από τις ευχές των χιλιάδων επισκεπτών που εύκολα μπορεί να καθαριστούν να συντηρηθούν και να διαφημιστούν..αποτελούν και πόλο χιλιάδων τουριστών..εμάς αντίθετα ούτε κόσμο μαζεύουν εκτός από βούρκα και βατραχάκια.
Εξάλλου σε μια μικρή πλατεία πόσα διαφορετικά και αντίθετα μπορείς να βάλεις; Το πήραμε απόφαση κουτσά στραβά όλοι, οτι εκεί θα τοποθετήσουμε τον Ειρηναίο, στην είσοδο του  Δημαρχείου, καλό είναι να πάρουμε λοιπόν τα δελφίνια από εκεί...σύμβολο του Δήμου αλλά και της πόλης και να τα πάμε αλλού!! 
- Που θα τα βάλουμε; Έ εκεί που μαζεύεται κόσμος, εκεί που θα μπορούν να τα φωτογραφίσουν, να φωτογραφηθούν μαζί τους, κάπου να φαίνονται και να γίνουν πραγματικά το σύμβολο της πόλης και που ξέρετε ενδεχομένως να γίνει και τόπο ευχής για τους επισκέπτες μας...και να μαζεύει χρήμα και για την συντήρηση τους!!! 
 - Τελωνείο προτείνω, δίχως νερά και βούρκα ..σε μια πλατεία που γεμίζει κάθε καλοκαίρι από κόσμο... Τελωνείο ο χώρος ήδη υπάρχει. 
Τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο πριν τις εκλογές θα έχουμε, δεν είναι δύσκολο να το αποφασίσουν ..ομαδικά !!
Λέω....

Δεν υπάρχουν σχόλια: