Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 27 Απριλίου 2019

ΚΙΣΑΜΙΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, δεν λογαριάζει κούραση, είναι παρόν και βοηθά όπου κι αν χρειαστεί. Χθες κατάφερε να πάει παντού στο Νομό, από τον Αποκόρωνα, στις Βουκολιές ως και την Κίσαμο. Κατεβαίνει υποψήφιος με τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη στον συνδυασμό "Η Κρήτη μπροστά" για την περιφέρεια Κρήτης και είναι το γερό του χαρτί του συνδυασμού στην Κίσαμο και όχι μόνο.
Ο Γιώργος Κονταξάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1972 με καταγωγή από Κίσαμο. Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Τσαμουρτζή και έχουν τρία παιδιά.
Μεγάλωσε στα Χανιά και αποφοίτησε από το 2ο ΤΕΛ Χανίων και την περίοδο ‘90-‘91 διετέλεσε πρόεδρος στο δεκαπενταμελές συμβούλιο.
Από μικρή ηλικία είχε κλίση στον αθλητισμό και ασχολήθηκε επιτυχώς με το άθλημα της Άρσης Βαρών. Οι συνεχές προσπάθειες και ο ιδιαίτερος ζήλος που είχε για το άθλημα τον κατέταξε για πολλά χρόνια ως μέλος της εθνικής ομάδας νέων, εφήβων και ελπίδων.
Ως μέλος της Εθνικής Ελλάδος στέφθηκε έξι φορές χρυσός σε πανελλήνια πρωταθλήματα και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και έχει διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο 6ος στην κατηγορία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στη Βουλγαρία.
Επί δέκα συναπτά έτη η πολιτεία τον τίμησε για την προσφορά του στον αθλητισμό όπου η διαμονή του και η άθληση του ως μέλους της Εθνικής ομάδας γινόταν στο Ο.Α.Κ.Α. (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών).
Το 1991 επιτυγχάνει στις πανελλήνιες εξετάσεις και εισάγεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Στο Πανεπιστήμιο είχε ενεργή συνδικαλιστική δράση και υπήρξε εκλεγμένο μέλος της ΔΑΠ-ΔΝΦΚ.
Υπηρέτησε στο Πεζικό με την ειδικότητα του βαρυοπλίτη και ως επίλεκτος αθλητής της Άρσης Βαρών  ολοκληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Α.Σ.Α.Ε.Δ. Ελληνικό (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων).
Εργάστηκε ως καθηγητής φυσικής αγωγής στη Σχολή Ικάρων για δυο χρόνια και αμέσως μετά στο Πολυτεχνείο Κρήτης.
Από το 2001 έως και το 2014 εργάστηκε ως διοικητικό στέλεχος τμήματος που υπάγεται στο Υπ. Δικαιοσύνης στα Χανιά. Είναι εκλεγμένο  μέλος  του συμβουλίου της υπηρεσίας του και ασχολείται συνδικαλιστικά από τον πρώτο χρόνο  του διορισμού του (Α.Σ.Ε.Π.).
Τη χρονική περίοδο 2004-2006 αποσπάται από την υπηρεσία του στο Υπουργείο Δημόσιας τάξης  ως συνεργάτης του υφυπουργού.
Το 2007 αποκτάει πτυχίο Master από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από τη Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας με ειδίκευση στη Συστηματική Φιλοσοφία.
Το 2006 εκλέγεται απ’τους πέντε πρώτους νομαρχιακούς συμβούλους που έχουν εκλεγεί στη Νομαρχία Χανίων με 3360 σταυρούς προτίμησης. Κατά την περίοδο της θητείας του ήταν στις επιτροπές υγείας, παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού και ήταν υπεύθυνος στο μουσείο αλιείας. Οι παρεμβάσεις του την περίοδο της θητείας του ήταν καθοριστικές  σε επίπεδο νομού, με την ενεργή συμμετοχή του και με την παρουσία του στις εκδηλώσεις συλλόγων και συμβουλίων. Η δράση του εκτιμήθηκε και τιμήθηκε με την ψήφο των Χανιωτών.
Το 2010 εκλέγεται στις περιφερειακές εκλογές με το καινούργιο σύστημα Καλλικράτης, πρώτος περιφερειακός σύμβουλος με 4900 σταυρούς με το συνδυασμό Μάχη Για Την Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: