Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Μ. Παρασκευή στην Κίσαμο
Πλημμύρισαν οι Εκκλησίες της Κισάμου από την πίστη και την ευλάβεια του λαού του Θεού που σιγόψαλε, με τα χείλη και την καρδιά, τα εγκώμια ενώπιον των ανθοστολισμένων Επιταφίων και ακολούθησε την λιτανευτική πομπή του νεκρού Ιησού στους δρόμους και τις πλατείες της Κισάμου. Εκατοντάδες λαού κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Κισάμου όπου συναντήθηκαν οι τέσσερις Επιτάφιοι της πόλης και μετά από ειδική δέηση που ανέπεμψε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: « …. Η αγάπη του Θεού ρίσκαρε για τον άνθρωπο και σε αυτή την πάλη ανάμεσα στον θάνατο και την ζωή, νίκησε η ζωή. Σε λίγες ώρες θα μας καλέσει η Εκκλησία να διατρανώσουμε την μεγάλη αλήθεια της ανατολής του Ανεσπέρου Φωτός, της νίκης δηλαδή του φωτός επί του σκότους, της ζωής επί του θανάτου. Αλήθεια που κάποιες λογικές αμφισβητούν, ειρωνεύονται, χλευάζουν και εμπαίζουν, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν αυτό το ιστορικό γεγονός, την μεγάλη αυτή αλήθεια που είκοσι και πλέον αιώνες συνεχίζει να ανασταίνει την ζωή και την ελπίδα. Κάποιοι, εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες και θεωρίες τους, προσπαθούν να μας πείσουν με το παραμύθι της απιστίας. Ότι δηλαδή πέθανε ο Θεός, ότι δεν υπάρχει Θεός, ότι τον Θεό τον θανάτωσε η ανθρώπινη λογική. Ενώπιον αυτής της τραγικότητας του σύγχρονου κόσμου και ανθρώπου χρειάζεται αντίσταση και ανάκαμψη σε κάθε τι που έρχεται να αμφισβητήσει την πίστη, αντίσταση και ανάκαμψη εάν θέλουμε να ζήσουμε την Ανάσταση» , σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος  στο πλήθος του κόσμου που είχε κατακλύσει την πλατεία Τελωνίου και τους γύρω δρόμους Καλή Ανάσταση!
Επιστρέφοντας εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό και προ της εισόδου του Επιταφίου εις τον Ναό ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου προκατόχου του κυρού Ειρηναίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: