Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Tο βράδυ της 5ης Μαΐου, ημέρα κατάθεσης στο Πρωτοδικείο των συνδυασμών δεν είναι μακριά, αυτή είναι και η καταλυτική ημερομηνία που θα μάθουμε όλους τους υποψήφιους ειδικά αυτούς που οι επικεφαλής των συνδυασμών, πλην Λαϊκής συσπείρωσης (αυτοί δεν φοβούνται ότι θα χάσουν κάποιον), κρατάνε σαν τα δυνατά χαρτιά, σαν ηχηρά ονόματα, τους ψηφοσυλλέκτες. Τώρα βέβαια σε μια κοινωνία σαν την δική μας που όλοι λίγο πολύ ξέρουμε τι ψηφίζει ο άλλος, όλοι υπολογίζουμε σε πια μεριά "γέρνουμε", όλοι ξέρουμε τους υποψηφίους, απορία μου δημιουργεί ποιο είναι το δυνατό χαρτί που θα μας εκπλήξει και θα αλλάξει τα εκλογικά δεδομένα τόσο όσο να δώσει με την ανακοίνωση του μια παράσταση νίκης σε κάποιον συνδυασμό. 
Δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο και ίσως να υπάρχει κάπου αυτό το όνομα, ..και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που τα "λαγωνικά" των επιτελείων ψάχνουν ακόμα αυτόν που θα συσπειρώσει ομάδες πολιτών ή ουδέτερους αδιάφορους ψηφοφόρους. 
Τα δεδομένα βέβαια ως και σήμερα και με τα ονόματα που ξέρουμε ή έχουν διαρρεύσει φαντάζει μικρό το 4% της Λαϊκής συσπείρωσης (αυτό το γκάλοπ το έκανα μόνος μου) να μας στείλει στην δεύτερη Κυριακή, εφόσον βέβαια δεν θα έχουμε τίποτα εκπλήξεις καθόδου τρίτου πόλου.
Μάλιστα δεν είναι κρυφό από την στιγμή της ανακοινώσεως, ότι δηλαδή ξύπνησαν απο το λήθαργο κάποιοι του τρίτου πόλου  ...να αρχίσουν κάποιες πιέσεις μιας και χάλασε.. η εκλογική πιάτσα.
Πάντως ως και τώρα την παράσταση την κλέβει το ωραίο φύλο, που στην γειτονιά μας έχει ως και τώρα την τιμητική του των ανακοινώσεων ... το 40% δημιούργησε ευχάριστα προβλήματα.
Μεγάλη βδομάδα δεν υπάρχει περίπτωση να ανακοινώσουν τους συνδυασμούς τους κανείς εκ των δυο είναι σίγουρο, μάλιστα άτυπα ενδεχομένως να μην δούμε και ανακοινώσεις υποψηφίων αφού είναι βδομάδα Πένθους και όχι επίδειξης.
Από την Τρίτη του Πάσχα όμως δεν θα προλαβαίνουμε....
Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: