Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Η ΠΟΠΗ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά δέχτηκα την πρόταση του κ. Σταύρου Αρναουτάκη να συμμετέχω στον συνδυασμό του «Κρήτη η ζωή μας» στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές. Η πρόταση αυτή με βρήκε σε μία περίοδο με μεγάλη όρεξη και ενέργεια και ισχυρή θέληση να προσφέρω στον τόπο μου.
Η εμπειρία μου ως Ειδικός Συνεργάτης στο Δήμο Κισάμου (2011-2014) με βοήθησε να έχω καθημερινή τριβή με τα προβλήματα του τόπου μου και να γνωρίσω εκ των έσω τα θέματα που πραγματεύεται η Περιφέρεια καθώς και τα πολλά έργα που έχει εντάξει και χρηματοδοτήσει τόσο στον Δήμο Κισάμου όσο και σε ολόκληρο τον Νομό Χανίων.
Με την ιδιότητά μου ως Γεωτεχνικός, θα ήθελα να συμβάλλω στην ομαδική προσπάθεια παραγωγής και ανάδειξης «πράσινων» προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας μέσα και από τις δράσεις της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας, η οποία εστιάζει στη στρατηγική ανάπτυξη τόσο του πρωτογενούς τομέα και της διαχείρισης των προϊόντων του, όσο και του δευτερογενούς και της άμεσης σύνδεσής τους με τον τουρισμό. Επίσης, θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά περιοχών δικτύου NATURA καθώς και στην κλιματική αλλαγή άπτονται του ενδιαφέροντος και της ευαισθησίας μου.
Θεωρώ ότι ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ανταποκρίθηκε στα μεγάλα αιτήματα της κοινωνίας, κυρίως μέσα από μια επιτυχημένη διαχείριση του ΠΕΠ-Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και προχώρησε στην υλοποίηση σπουδαίων αναπτυξιακών έργων. Ειδικά στον τόπο μου την Κίσαμο, γνωρίζω ότι τα έργα της Περιφέρειας φτάνουν ήδη στο ύψος των 45 εκατομμυρίων ευρώ, και περιλαμβάνουν την κατασκευή του μεγαλύτερου έργου σε επίπεδο ΠΕΠ Κρήτης, της Παράκαμψης Τοπολίων-Έλους, καθώς και δεκάδες άλλα σημαντικά έργα.
Με δεδομένο ότι ο νυν Περιφερειάρχης έχει φέρει την Κρήτη σε μια αναπτυξιακή τροχιά και η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί, χρειάζεται δίπλα του έμπειρους συνεργάτες αλλά και νέους με όρεξη και κοινά οράματα για τον τόπο τους, ειλικρινείς, με ήθος και αξίες, με αισθήματα σεβασμού, αλληλεγγύης, συνεργασίας, ομαδικότητας και ευθύνης. Πραγματικά θα ήθελα να ενταχθώ στην ομάδα των νέων συνεργατών του και ζητώ από σας να με βοηθήσετε στην επίτευξη αυτού του στόχου και να με στηρίξετε με την ψήφο σας στις εκλογές αυτές.
Σας ευχαριστώ και εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα
ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ-ΜΑΡΤΣΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (Πόπη) του Σάββα
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος-Π.Ε. Χανίων
Η Πόπη Καπετανάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κίσαμο από όπου και αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Κισάμου.
Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τμήμα Φυτικής Παραγωγής με ειδικότητα στην Αρχιτεκτονική Τοπίου.
Ως Γεωπόνος έχει εργασθεί στον ΕΛΓΑ και στην ΔΑΟΚ-Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, σε ομάδες παραγωγών καθώς και ως Γεωπόνος-μελετητής σε προγράμματα αγροτικών ενισχύσεων. Επίσης εργάσθηκε στο ΚΕΠ του πρώην Δήμου Μηθύμνης και στο ΚΕΘΙ-Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας-Παράρτημα Κρήτης ως Σύμβουλος γυναικείας επιχειρηματικότητας και υπεύθυνη γυναικείων συνεταιρισμών Κρήτης. Από το 2011 έως το 2014 εργάσθηκε ως Ειδικός Συνεργάτης-Γεωπόνος στον Δήμο Κισσάμου υπεύθυνη αγροτικών θεμάτων, προγραμμάτων, Γαλάζιων Σημαιών κ.α..
Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Μαρτσάκη επίσης Γεωπόνο ο οποίος τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων, έχουν μία κόρη 9 χρονών και μένουν μόνιμα στα Χανιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: