Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Ο ΔΡΑΠΑΝΙΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΠΙΤΣΙΓΑΥΔΑΚΗ ΚΩΣΤΗ

Ν' αγαπάς την ευθύνη…
Μια αγαπημένη έκφραση από την Ασκητική του Ν. Καζαντζάκη, που την έχω κάνει κτήμα μου πολλά χρόνια.
Έτσι λοιπόν αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά στα κοινά και να "εκτεθώ", χωρίς να ασκώ κριτική εκ του ασφαλούς.
Λένε, και πολύ σωστά, ξεκίνα να φτιάξεις τα του οίκου σου πρώτα. Και το πιστεύω.
Ζω και απολαμβάνω αυτήν την όμορφη περιοχή  του Δραπανιά με την οικογένεια μου.
Εδώ και πολλά χρόνια όμως πολλά τοπικά προβλήματα, μεγάλα επιτρέψτε μου, έχουν μείνει άλυτα και δυστυχώς επιδεινώνονται. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις λειτουργικές ανάγκες μας, την καθημερινότητα μας.
Οι σημερινές καταστάσεις και η ισχύουσα νομοθεσία των εκλογών δίνει μια ευκαιρία σε εμένα και σε μια ομάδα ανθρώπων της ίδιας φιλοσοφίας, χωρίς κομματικό χαρακτήρα, να δηλώσουμε την Θέληση μας, την Γνώση μας και την Ικανότητα μας για δράση και πρόοδο της περιοχής μας. Με τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο νόμος στις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, το συμβούλιο της κοινότητας αποκτά μεγαλύτερη δύναμη λόγω της αλλαγής στην διαδικασία εκλογής των τοπικών συμβούλων και επειδή πλέον μπορεί να είναι ανεξάρτητο και ανεπηρέαστο από την δημοτική αρχή. 
Το Συμβούλιο Κοινότητας είναι ένα όργανο αυτοδιοίκησης με πολλές αρμοδιότητες πάνω σε θέματα καθημερινότητας των πολιτών όπως καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, αποκατάσταση ζημιών δικτύου δημοτικού φωτισμού, ύδρευσης, κατασκευή και ολοκλήρωση έργων στην περιοχή, περιβαλλοντικής διαχείρισης, εγκατάστασης και λειτουργίας (με ασφάλεια) παιδικών χαρών και άλλα. Σε μεγάλο βαθμό έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα διατυπώνοντας προτάσεις για  αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων αλλά ταυτόχρονα μπορεί να ασκήσει πίεση στην δημοτική αρχή αφουγκραζόμενο τις ανάγκες των συμπολιτών μας, έχοντας εποπτικό ρόλο σε πολλές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Θεωρώ ότι είναι ένα όργανο το οποίο μπορεί να έχει αποτελεσματική δράση και να επιφέρει σημαντικές αλλαγές εφόσον παραμείνει ανεξάρτητο και ανεπηρέαστο από ίδια συμφέροντα και να έχει ως μόνο γνώμονα την ανάπτυξη και προώθηση των συμφερόντων του χωριού μας.
Λέγοντας όχι σε αρρωστημένες πολιτικές νοοτροπίες, αλλά με Διοίκηση της Κοινότητας μας από κανονικούς καθημερινούς ανθρώπους που έχουν την κοινή λογική, που δίνουν χρόνο πρώτα στην λύση των προβλημάτων των πολιτών όλης της Κοινότητας και όχι σε λύσεις των δικών τους προβλημάτων ή των δικών τους ανθρώπων. Με στόχους συγκεκριμένους, μετρήσιμους, πραγματοποιήσιμους κ με σχέδιο ώστε να γίνουν πράξη και όχι να παραμείνουν ευχή.
Σε αυτές τις Κοινοτικές Εκλογές (βάσει του νόμου Κλεισθένη, δεν εκλέγεται από παρατάξεις υποψηφίων Δημάρχων), πρέπει να γίνει εκλογή ατόμων που θα έχεις στο πλευρό σου. Ανθρώπους που θα σταθούν σε όλη την τοπική κοινωνία και θα της δώσουν το δικαίωμα εξέλιξης και βελτίωσης.
Το έχουμε αντιληφθεί όλοι. Η απάθεια ακολουθείται από αδιαφορία. Η αδιαφορία ευνοεί τον καιροσκοπισμό και την δημαγωγία. Η παθητική στάση καταστρατηγεί κάθε έννοια υπευθυνότητας και εξαφανίζει τον διάλογο.
Επανάληψη των ίδιων επιλογών θα βοηθήσει στην απόκτηση και στην διατήρηση μιας νοοτροπίας που δεν βοηθάει την τοπική κοινωνία και δεν της δίνει την δυνατότητα να πάει πιο μπροστά και να υπάρξει ανανέωση και συμμετοχή.
Κλήθηκα να συμμετέχω στα κοινά από μια ομάδα ανθρώπων τους οποίους εκτιμώ και με τους οποίους μοιράζομαι τους ίδιους στόχους, προβληματισμούς και όραμα για το χωριό μας, χωρίς κομματικές αποχρώσεις, συνθέτοντας έναν ανεξάρτητο συνδυασμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθημερινότητας.
Τις επόμενες ημέρες θα γνωρίσετε την ομάδα του Συνδυασμού, θα συναντηθούμε και θα μιλήσουμε όλοι μαζί, με τεκμηριωμένες προτάσεις, με γνώμονα το Ενδιαφέρον και τις Λύσεις. 
Εμείς πήραμε τις αποφάσεις και θα υπερασπιστούμε τις επιλογές μας, για τον Δραπανιά Αλλιώς.
Όταν θέλουμε μπορούμε και όταν μπορούμε Οφείλουμε.
Ας μεταμορφώσουμε το άσχημο σε όμορφο!!
Με πρωταγωνιστές όλους εσάς!!!
Κωνσταντίνος Πιτσιγαυδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: