Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΠΑΤΟΥΔΑΚΗ ΜΙΧΑΛΗ

 «Για να είσαι πιστικός πρέπει να είσαι πιστευτός.
Για να είσαι πιστευτός θα  πρέπει να είσαι αξιόπιστος.
Για να είσαι αξιόπιστος πρέπει να είσαι αληθινός»
(Έντουαρντ Μάρου Αμερικανός δημοσιογράφος)

Συνδημότισσα και συνδημότη του Δήμου Κισάμου.
Λίγος καιρός απομένει από τη διενέργεια των αυτοδιοίκητων εκλογών, ενός σημαντικού θεσμού που καθορίζει την ανάπτυξη και την λειτουργική πορεία των κοινωνιών μας σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο.
Αυτές  λοιπόν τις σημαντικές στιγμές για το μέλλον και την προοπτική του τόπου μας, ενθυμούμενος τα λόγια του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, ότι «Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού , παρηγορούμαι ότι κάπου σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά», δηλώνω παρών και συμμετέχω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Κισάμου με το συνδυασμό του Σταθάκη Θεόδωρου.
Οδηγήθηκα στην απόφαση αυτή αποδεχόμενος την τιμητική πρόσκληση του υποψηφίου Δημάρχου Θοδωρή Σταθάκη, να συμμετάσχω, στον ωραίο, έντιμο και παραγωγικό αγώνα ώστε να δώσουμε μια νέα αναπτυξιακή και δημιουργική πνοή στο Δήμο μας. 
Ήταν μια πρόσκληση τιμής αλλά και μια πρόκληση κινούμενη από ένα και μοναδικό κίνητρο.
Την αγάπη μου για τον τόπο που γεννήθηκα και υπηρετώ ως εκπαιδευτικός εδώ και  35 περίπου χρόνια.
Για τον τόπο που μεγαλώσαμε και ζούμε όλοι εμείς.
Γιατί με πολλούς από εσάς φοιτήσαμε στα ίδια σχολεία.
Με άλλους παίξαμε στις ίδιες γειτονιές.
Με άλλους αποκτήσαμε κοινές επαγγελματικές εμπειρίες.
Με κάποιους έχουμε συγγενικούς δεσμούς και με άλλους φιλικούς δεσμούς.
Αλλά με τους πιο πολλούς , μέσα από την αγωνία της σχολικής ζωής, διαπραγματευτήκαμε για να μάθετε αξίες και αρχές που σημαδεύουν τον πολιτισμό μας και σήμερα καλείστε όλοι σας  να ψηφίσετε και να επιλέξετε τους άριστους έχοντας σαν γνώμονα το καλό του τόπου μας
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί: Για έναν Δήμο στον οποίο η αλληλεγγύη θα είναι καθημερινή μας ανάγκη. Για έναν Δήμο ο οποίος θα δώσει χώρο για να εκφραστούν όλες  οι πνευματικές, κοινωνικές και καλλιτεχνικές δυνάμεις του τόπου. Για έναν Δήμο με νέες αντιλήψεις για την τοπική αυτοδιοίκηση, που θα ενδιαφέρεται, θα συμμετάσχει, θα προγραμματίζει  και θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα όλων των δημοτών ανεξαιρέτως. Με αντιπάλους μας τα προβλήματα και όχι τα πρόσωπα, αξιοποιώντας στην εμπειρία των παλιών και τη δυναμική των νέων. Το να παραδώσουμε  στην επόμενη γενιά ένα νέο Δήμο αναγεννημένο δεν είναι  υπόθεση μόνο  ενός εκλεγμένου Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι υπόθεση όλων μας. 
Με εκτίμηση
Μιχάλης Μπατουδάκης Δάσκαλος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: