Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 27 Απριλίου 2019

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η ωραία περιφορά των επιτάφιων που στην Κίσαμο ξεκίνησε γύρω στα 1980 με τις δυο ενορίες τότε της πόλης, του Αγίου Σπυρίδωνα και του Αγίου Γεωργίου ... και 'εμπλουτίστηκε' και με τις άλλες δυο Ευαγγελίστριας, και Αγίου Αντωνίου, απόκτησε μιμητές ..στα Χανιά. 
Έξι επιτάφιοι συναντήθηκαν στα Δικαστήρια...λένε τα Χανιώτικα ΜΜΕ και χιλιάδες κόσμου.
Τώρα στα δικά μας που και σε μας ο κόσμος ήταν πολύς, την ωραία βραδιά χάλασαν τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα που περνούσαν δίπλα από τους επιτάφιους αφού είχαμε πρόβλημα στην αστυνόμευση. Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν αστυνομικοί για υπηρεσία και αυτό φαίνεται καθημερινά. Οι εναπομείναντες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και διπλοβάρδιες αλλά το αποτέλεσμα το ξέρουμε.
Για μας αλλά και για τους ανθρώπους που έρχονται από μακρυά να θαυμάσουν αυτό το ωραίο τελετουργικό καλό είναι να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή. 
Αναγκαίο καλό η επανασύσταση της Δημοτικής αστυνομίας, να μην το ξεχάσουν οι επόμενες δημοτικές αρχές, θα λύσουν πολλά προβλήματα αλλά και είναι απαραίτητη όπως βλέπουμε καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: