Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Συνέχεια των κουταλομετρημάτων...
Η αλήθεια είναι οτι οι επίσημοι εκλογικοί κατάλογοι δεν κυκλοφόρησαν και για τους πάρεις απο το Υπ. Εσ. χρειάζεσαι αίτηση, να δηλώσεις την ειδικότητα σου, εκτός αν είσαι εν ενεργεία Δημοτικός σύμβουλος ή Δήμαρχος, που χρειάζεται ένα μικρό παράβολο μόνο. Αυτός ο κατάλογος που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, ίσως δεν είναι ο πραγματικός και να είμαστε λίγο παραπάνω απο 10.700 εγγεγραμμένοι στον Δήμο μας. Πάντως έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Κισάμου παραπάνω απο 8.800 δημότες, ούτε κάτω απο 8.000 (υπολογίζω)
Άρα το εκλογικό μέτρο θα κυμανθεί απο 8000/27+1=297 έως 8.800/27+1=327
Δεύτερη Κυριακή πάμε στις περιπτώσεις που δεν υπερβεί κανένας το πολυπόθητο 50+1, αυτό το ξέρουν όλοι, όμως επειδή οι σύμβουλοι βγαίνουν απο την πρώτη Κυριακή λόγω απλής αναλογικής παίζει πολύ μεγάλη σημασία το ποσοστό που θα πάρουν την πρώτη Κυριακή.
Παράδειγμα αν τα έγκυρα ψηφοδέλτια είναι 8.400 και το μέτρο είναι 312 και πάρει
α) 50%  4.200/312= 13.46* +1 απο τα υπόλοιπα
β) 46%  3.864/312= 12.38
γ)  4%      336/312=   1.07
Πάμε στην Δεύτερη Κυριακή οι δυο πρώτοι, με τον πρώτο να έχει 14 συμβούλους τον δεύτερο 12 και ένα ο τρίτος, εδώ μπορεί να βγει και δήμαρχος που δεν θα έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ... 
Πάντως σε κάθε περίπτωση για να πάμε σε δεύτερο γύρο, μπορεί φαινομενικά και κάποιοι να υποστηρίζουν οτι δεν έχει σημασία τι θα πάρει ο τρίτος, εντούτοις ας το κοιτάξουν καλύτερα, γιατί παίζει σημασία ως προς το μέγεθος του ποσοστού. Όσο μικρότερο ποσοστό πιάσει ο τρίτος τόσο μεγαλύτερο ποσοστό θέλει ο δεύτερος για να μη χάσει απο τα μάτια του τον πρώτο... 
Φυσικά να μην ξεχάσω και την παράμετρο που θα παίξει ρόλο στην εκλογική διαδικασία και απ ότι φαίνεται θα είναι μεγάλη.... η αποχή.  
- Οι συνδυασμοί είναι μόλις τρεις απο τέσσερις, οι υποψήφιοι λιγότεροι κατά 2/3 απο τις προηγούμενες εκλογές και τέλος οι μικρές κοινότητες δεν χρειάζονται πλέον "βοήθεια" απο τους κορμούς, μιας και είναι ανεξάρτητοι.(τρόπος του λέγειν) 
Εξάλλου στα περισσότερα χωριά δεν υπάρχει προθυμία να κατέβει ούτε ένας...
Οπότε με αυτά τα παραπάνω τα "καλέσματα" των υποψηφίων προς τους φίλους, συνοδοιπόρους, συντρόφους και λοιπά πολλά, θα είναι περιορισμένα.
- Όσο για τα άκυρα καλό είναι να μην πάμε προς τα εκεί αλλά να ψηφίσουμε, ακόμα κι αν δεν είμαστε σίγουροι οτι κάτι καλό θα βγει απο αυτό το νταλαβέρι... να ψηφίσουμε για να μπορούμε να μιλάμε, να διαμαρτυρόμαστε, να φωνάζουμε, να λέμε το στραβό, το ανάποδο... άμα δεν.... τότε πως θα θέλεις να κριτικάρεις;
*Στο επόμενο τι γίνεται με τις κοινότητες που δεν θα κατεβάσουν ούτε ένα υποψήφιο... εδώ να δείτε τι έχει να γίνει!!!
Τελικά για καλό μας έφεραν τον Κλεισθένη ή για να μας αποδιαλύσει;


Δεν υπάρχουν σχόλια: