Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

ΕΠΤΑ ΣΩΤΗΡΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Επτά φορές χρειάστηκαν να επέμβουν ο ναυαγοσώστες, στις τρεις βόρειες παραλίες του δήμου μας. Σε Μαύρο Μώλος-Τελωνείο και Δραπανιά τα 5 μποφόρ ήταν αρκετά και δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Μια τετραμελής οικογένεια κινδύνευσε, δυο διαφορετικά άτομα στον Δραπανιά και ένα μετά το γήπεδο κατάφεραν να σώσουν οι ναυαγοσώστες. Αξίζουν πολλά ΜΠΡΑΒΟ και συγχαρητήρια στους ναυαγοσώστες οι οποίοι επιτελούν σπουδαίο έργο και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η βοήθεια τους αποδεικνύεται σωτήρια!
Μεγάλη προσοχή λοιπόν όταν η θάλασσα έχει βοριά όπως έχουμε σήμερα αλλά και χθες. Έκκληση προς τους λουόμενους κάνουν οι ναυαγοσώστες και συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή όταν πνέουν μελτέμια και ισχυροί άνεμοι και να σέβονται τους κανόνες και τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: