Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΠΕ...ΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016

Έγινε χθες το βράδυ η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κισάμου για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το 2016. Η συνεδρίαση που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κισάμου την παρακολούθησαν, το μισό δημοτικό συμβούλιο, 6-7 πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, ένας θεσμικός παράγοντας και 7 πολίτες. Δεν θα αναφερθώ στα τι ειπώθηκαν γιατί αν υπήρχε το ενδιαφέρον απο του δημότες θα έπρεπε η αίθουσα να ήταν γεμάτη... όμως θα αναφερθώ σε αυτό το ανούσιο κάθε χρόνο συμβούλιο που καταναλώνεται σε.. τι έκανα εγώ, τι δεν έκανες εσύ. Δυστυχώς ακόμα δεν έχουν καταλάβει και οι μεν και οι δε, οτι μόνο ο δημότης είναι που θα αποφασίσει την ημέρα των εκλογών αν έγιναν ή δεν έγιναν, αν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις ή όχι. Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση και ίσως να είναι και ο λόγος που αποφεύγουν οι πολίτες το ειδικό συμβούλιο των πεπραγμένων, επειδή αυτά τα ξέρουν και τα ζουν .... 
Πάντως η εικόνα είναι κακή ειδικά όταν ο πρόεδρος του Δ.Σ παίρνει παρουσίες και τα απών να είναι περισσότερα απο τα παρόν. Η παρατεταμμένη αδιαφορία κάνει κακό και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε... όσο σαμποτάρεται ο θεσμός του δημοτικού συμβουλίου απο τους ίδιους τους συμβούλους, τόσο πάμε προς τα πίσω.... Ο δημοτικός σύμβουλος είναι εκπρόσωπος των δημοτών όπως και ο τοπικός είναι εκπρόσωπος ενός ολάκερου χωριού. Η απουσία τους ειδικά απο μια τέτοια συνεδρίαση είναι λάθος και ζημιογόνα για την περιοχή.
Τα πεπραγμένα λοιπόν έρχονται σε δεύτερη μοίρα και αυτό είναι που πρέπει να μας ανησυχεί....

Δεν υπάρχουν σχόλια: