Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ

"Έφυγε το Μυρτιδιώτισσα, έφυγε η ΔΕΗ, έφυγε ο ΟΤΕ, έφυγε το ΙΚΑ, έφυγε η πολεοδομία, έφυγε ο Κισαμικός, έφυγε το Κορνάρος.... ώρα είναι να πάμε και μεις ανατολικά μα δεν μας παίρνει άλλο." 
Τελικά όλα μας τα παίρνουν με τρόπο... και εμείς αδυνατούμε να αντιδράσουμε. Ποιος είναι τώρα για κινητοποιήσεις και φωνές, ποιος θα κατέβει στους δρόμους; 
Κάτι νωχελικές κινήσεις προσπαθούμε να κάνουμε αλλά είναι τόσα πολλά αυτά που έρχονται σαν κατραπακιές, από όλες τις μπάντες, που δεν ξέρεις από που να προφυλαχτείς.
Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει και αλλού, αλλά εδώ μας βλέπουν σαν να μην .. υπάρχουμε, και μας τερματίζουν σιγά-σιγά. 
Τελευταίο χαστουκάκι το Κορνάρος.... δεν έχει λέει άλλο πλοίο η εταιρεία και "αποχωρεί" από την άγονη. Μάλιστα ώσπου να γίνει ο διαγωνισμός πάει το καλοκαίρι. Αλήθεια το "Μυρτιδιώτισσα" που είναι; Μήπως και αυτό πρέπει να αποχωρήσει απο εκεί που είναι και να έλθει στην βάση του; Τι λέω τώρα.... βέβαια κάτι μετοχές που είχαμε όλοι τις χρησιμοποιήσαμε αλλού....για να σκουπιστούμε.

"Το ΥΝΑ αναμένεται να προχωρήσει στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού, για την κάλυψη της ακτοπλοϊκής γραμμής Πειραιά-Κύθηρα-Αντικύθηρα- Κίσαμο.
Η προκήρυξη του νέου διαγωνισμού για την κάλυψη της γραμμής θα γίνει με τα ίδια χρήματα και τους ίδιους όρους. Αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από κάποια ακτοπλοϊκή εταιρεία, ενδεχόμενο που είναι ορατό, τότε θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Αν δημιουργηθεί αδιέξοδο τότε θα γίνει νέος σχεδιασμός της γραμμής για τη σύνδεση του Πειραιά με τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα και την Κίσαμο και τροποποιήσεις στα δρομολόγια."

Δεν υπάρχουν σχόλια: