Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΟΥΣΙΑΣ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ

 Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων απέστειλε προτάσεις προς τον Δήμαρχο Κισάμου και τον δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου, σχετικά με  το Ελαφονήσι και τον Μπάλο. Μάλιστα σαν καλοί επιχειρηματίες που είναι αποφάσισαν να έχει είσοδο και το Ελαφονήσι προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες καθαριότητας των περιοχών Natura. Το προσωπικό πρέπει να είναι άριστα εκπαιδευμένο για τις περιοχές αυτές και να είναι τέτοιο το ωράριο εργασίας του, που θα καλύπτει 12ώρο (δηλαδή τώρα δεν είναι κατάλληλο) ..... Τέλος στο μοναδικό που είναι μέσα στην λογική είναι η απαγόρευση εισόδου σε τροχόσπιτα αλλά και σε ελεύθερους κατασκηνωτές. 
Δείτε παρακάτω τις προτάσεις.....
Θα πρέπει το αντίτιμο για την είσοδο για τον Μπάλο αλλά και στο Ελαφονήσι να είναι τουλάχιστον 10 ευρώ, προκειμένου να υπάρξει ένα ποσό το οποίο θα είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες της καθαριότητας και περιποίησης των συγκεκριμένων παραλιών. Οι μοναδικού κάλλους αυτές παραλίες, κινδυνεύουν από την ανεξέλεγκτη ροή κόσμου και θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο αντίτιμο θα περιορίσει τον όγκο των επισκεπτών προστατεύοντας την  περιοχή και κάνοντας τους επισκέπτες να τις χαρούν ακόμα περισσότερο.
Τα άτομα, τα οποία θα προσλαμβάνονται για την είσπραξη του παραπάνω ποσού, θα πρέπει να μιλούν άριστα αγγλικά και καλό θα ήταν αυτό να πιστοποιείται, ώστε να δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες στους επισκέπτες. Το ωράριο τους θα πρέπει να καταμερίζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτουν τουλάχιστον ένα δωδεκάωρο και αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε ώρα και αν καταφθάσει ο επισκέπτης  να πληρώνει το ποσό και φυσικά να έχει  και τις απαραίτητες πληροφορίες.
Τέλος πλήρης απαγόρευση εισόδου σε τροχόσπιτα και σε ελεύθερη κατασκήνωση διότι και τα δύο δημιουργούν κινδύνους για τις περιοχές αυτές.
Είναι ευθύνη μας να προστατεύσουμε τις συγκεκριμένες περιοχές δεδομένου ότι αποτελούν πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες μας και μπορούν να γίνουν σημεία αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη όλης της Κρήτης. 

Η λογική της Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων λέει οτι όσο πιο ακριβό το εισιτήριο τόσο λιγότεροι θα πηγαίνουν...  (Λογική για να μένουν στα ξενοδοχεία;)
Άρα με λίγα λόγια πάμε σε μια ιδιωτική πολύ ακριβή παραλία 10Ε Χ 5 άτομα= 50Ε μόνο για να μπεις+ ομπρέλα + κάτι να πιούμε+ να φάμε + βενζίνη.
Μήπως θα ήταν προτιμότερο κύριοι της Ένωσης να κλείσουμε για 5-6 χρόνια τους επίγειους παραδείσους μας να μην πατεί κανένας,ώστε να μην αποκαταστραφούν; 
Βέβαια υπάρχει και η άλλη λύση να πληρώνουν μόνο οι τουρίστες ένα 20άρικο (και για μας) και εσείς τα ξενοδοχεία τους υπαλλήλους (που θα πρέπει να είναι καλοντυμένοι- να μιλούν άπταιστα 4-5 γλώσσες, κλπ) που θα δουλεύουν σε αυτές τις περιοχές.  
Και η πρόταση που λέτε ανεξέλεγκτη ροή κόσμου, τι σημαίνει γιατί δεν την πιάνουμε; Ποιος είναι υπεύθυνος άραγε για αυτήν την ροή κόσμου; Ο δήμος, οι δημότες, ή μήπως εσείς; Ποιος πανηγυρίζει οτι η Κρήτη έχει βουλιάξει απο κόσμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: