Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΝΑΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΕ..

Από τον Χαιρετάκη Μιχάλη δημοτικό σύμβουλο από το 2011 στο δήμο Kισάμου αλλά και μέλος του ΕΒΕΧ αλλά και του ΝΕΣΚ παλαιότερα.
Ο κ. Χαιρετάκης εκφράζει τα εξής... 
Οι συγκεκριμένες παραλίες δεν είναι σαν τις υπόλοιπες της Κρήτης ή της Ελλάδας οπότε αυτό από μόνο του είναι ένα στοιχείο που θα έπρεπε να μας έχει προβληματίσει χρόνια τώρα..
Ο πρώην δήμαρχος Ινναχωρίου (Κώστας Κοθκουράκης) είχε κάνει πολλές ενέργειες για την προστασία της Ελαφονήσου με αποκορύφωμα το ΣΧΟΑΠ και την ΕΜΠ Ελαφονησίου η οποία 10 χρόνια τώρα σέρνεται και δεν ολοκληρώνετε για διαφόρους λόγους και προσχήματα ώστε να η περιοχή να είναι έκθετη σε οποιοδήποτε θέλει.
Να θυμίσω για όσους δεν γνωρίζουν, ότι προσπαθούν εταιρείες να πάρουν άδειες εξόρυξης γύψου που αυτό αυτόματα θα σημάνει το τέλος ολόκληρης της περιοχής τόσο αγροτικά όσο και τουριστικά.
Όσο αφορά την διαχείριση των παραλίων αυτό που εγώ νομίζω έχοντας και στο μυαλό μου τις διαχειρίσεις τέτοιων χώρων του εξωτερικού, είναι τα εξής.
Η επισκεψημότητα δεν πρέπει να ξεπερνάει την φέρουσα ικανότητα κάθε παραλίας ώστε να εξασφαλίσουμε έτσι το μοναδικό κάλος των παραλιών.
Να γίνονται εκδόσεις εισιτηρίων μόνο ηλεκτρονικά από την σελίδα του δήμου και η διάρκεια παραμονή τους να μην ξεπερνάει τις τέσσερις ώρες από την στιγμή που θα περνάνε την πύλη εισόδου της κάθε παραλίας.
Οι επιχειρηματίες που κάνουν την κρουαζιέρα στον Μπάλο να έχουν το 1/3 των εισιτηρίων της φέρουσας ικανότητας και αυτά κλεισμένα στο site του Δήμου.
Όσο αφορά το προσωπικό αυτό θα πρέπει να επιλεγεί με κριτήρια τα οποία θα είναι προσαρμοσμένα στις τουριστικές ανάγκες του τόπου.
Η τιμή στην Ελλάδα της κρίσης για τους Έλληνες πολίτες να είναι 50% φθηνότερη αλλά χωρίς εκπτώσεις στο ωράριο και στους κανόνες παραμονής τους γιατί οι περισσότεροι που χλευάζουν μέσω διαδικτύου είναι και αυτοί που φεύγοντας από οποιαδήποτε παραλία αφήνουν πίσω τους το "αποτύπωμά τους"
Θα πρέπει να υπάρχει μια ήπια μετάβαση από το ένα καθεστώς στο άλλο και μια ενημέρωση σε όλους τους εμπλεκόμενους του τουρισμού ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις αντιδράσεις του ότι "δεν γνώριζα"
Δεν θα μιλήσω για την τιμή του εισιτηρίου, αλλά όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται πόσες φορές το χρόνο επισκέπτονται τον Μπάλο και το Ελαφονήσι?
Δεν αξίζει για αυτές τις μια φορά ή δύο φορές που πάνε να συμβάλουν και αυτοί και εφόσον γίνεται,στην σωστή διαχείριση αυτών των παραλιών?
Δυστυχώς αυτοί οι τόποι δεν μπορούν να σηκώσουν όλο τον τουρισμό της Κρήτης οπότε θα πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα και μια χρηστή διαχείριση.
Κλείνοντας θα πρέπει όλοι από σήμερα να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση αλλά και από την Περιφέρεια να τελειώσει το θέμα του ΣΧΟΑΠ Ελαφοννησίου αν θέλουμε να μπορούμε να χαιρόμαστε και εμείς αλλά πολύ περισσότερο οι νέες γενιές αυτές τις μοναδικές παραλίες!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: