Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΓΙΟΡΤΕΣ ΡΟΚΚΑΣ 2017

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου 
Η Περιφέρεια Κρήτης σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 20 Ιουλίου και ώρα 19:30 στη Ρόκκα Κισάμου Χανίων, εν όψει των Γιορτών Ρόκκας 2017. 
Οι Γιορτές Ρόκκας αποτελούν μια συνάντηση της κοινωνίας και του πολιτισμού στα χωριά Ρόκκας και Κεράς στην Κίσσαμο Χανίων. Μια γιορτή των τεχνών και των επιστημών που διοργανώνεται από τους ίδιους τους κατοίκους της και προσελκύει επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η φιλοσοφία της εκδήλωσης είναι να φέρει σε επαφή την ακατέργαστη ομορφιά της τοπικής κοινωνίας με την υψηλότερη έκφραση τέχνης και το κράμα, που θα δημιουργηθεί από την ένωσή τους, να καθιερωθεί σαν πολιτιστικός προορισμός κάθε καλοκαίρι. 
Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι να δημιουργηθεί μια εστία καλλιτεχνικών δράσεων που θα λειτουργήσει σαν εφαλτήριο ερέθισμα για την αναζωπύρωση της κινητικότητας στον τόπο. Περισσότερα κίνητρα στους θεατές για να έρθουν και να ανακαλύψουν. Περισσότερος χώρος σε καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν τα έργα τους. Περισσότερες ευκαιρίες στους ντόπιους για να συμμετάσχουν ενεργά και να διαμορφώσουν το πολιτιστικό τοπίο της περιοχής τους. Οι Γιορτές Ρόκκας διαρκούν φέτος δυο εβδομάδες κι εντάσσουν μέσα στα ίδια τα χωριά ένα δυναμικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, εργαστηρίων και δράσεων, μετατρέποντας την περιοχή σε σύγχρονη σκηνή για τη μουσική, τα εικαστικά, το θέατρο κι άλλες τέχνες. Ο ταξιδιώτης γίνεται θεατής και το αντίστροφο, αφού κάθε γωνιά στη διαδρομή φιλοξενεί και διαφορετική δράση, προσκαλώντας το κοινό να ταξιδέψει κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Κατά την Συνέντευξη Τύπου θα γίνει παρουσίαση του αναλυτικού προγράμματος της διοργάνωσης και των καλλιτεχνών. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στα δύο χωριά, και θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα προς τους δημοσιογράφους.
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Κισσάμου, Δήμος Πλατανιά, Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόκκας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κεράς.
Πληροφορίες: www.giortesrokkas.gr / Τηλ. επικοινωνίας: Παναγιώτης Σημανδηράκης, 6973373254

Δεν υπάρχουν σχόλια: