Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΓΡΙΦΑΚΙ

Γράφει στην σελίδα του ο μετρ της σκέψης και ένας από τους εμπνευστές των γρίφων του κρυμμένου θησαυρού που διοργανώνει ο Φιλολογικός της πόλης, Κωστής Κυριτσάκης.
"Η κίνηση στην οποία ο βασιλιάς (στο σκάκι) μετακινηθεί δύο θέσεις δεξιά και ο πύργος του μετακινηθεί στο ενδιάμεσο της αρχικής και τελικής θέσης του βασιλιά λέγεται "μικρό ροκέ" ( σύμβολο Ο-Ο ) Όταν γίνει η αντίστοιχη κίνηση μεταξύ του Βασιλιά και του πύργου της βασίλισσας η κίνηση ονομάζεται "μεγάλο ροκέ" (σύμβολο Ο-Ο-Ο ).
Πως θα ονομαστεί η κίνηση στην οποία ο βασιλιάς κινείται στη θέση του πύργου, ο πύργος στη θέση της βασίλισσας και βασίλισσα στη θέση του βασιλιά.(ζητείται όνομα και σύμβολο)"

Πραγματικά πολύ επίκαιρο, πολύ ευρηματικό και συνάμα αντιλαμβανόμαστε όλοι όσοι διαβάσαμε την λύση, οτι τα πάντα κινούνται πάνω στην καλή διάθεση και το χιούμορ.... στους εκπαιδευτικούς.
Σας απλοποιώ λίγο τα πράγματα για να καταλάβετε και βάλετε εσείς όπου νομίζεται το 1ο -2ο Γυμνάσιο και το Λύκειο στα ονόματα Βασιλιάς -Βασίλισσα - Πύργος.
Μάλιστα η απάντηση που ζητάει ο Κώστας για το όνομα όπως δόθηκε απο τον κ.Ψαράκη POR QUE και για το σύμβολο πρότεινε το Χ-Τ-Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: