Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Προς τον 
Υπουργό Ναυτιλίας
Υφυπουργό Ναυτιλίας                    
Αξιότιμοι κύριοι,
Όπως γίνεται αντιληπτό, μετά την κήρυξη της εταιρείας Λ.Α.Ν.Ε. ως έκπτωτης, σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών "Πειραιάς- Καλαμάτα- Κύθηρα- Αντικύθηρα- Γύθειο- Κίσαμος" (εξαιτίας της βλάβης του πλοίου "Βιτσέντζος Κορνάρος") τίθεται ένα τεράστιο πρόβλημα για τις εν λόγω, περιοχές που σε περίοδο τουριστικής αιχμής, έχουν ήδη υποστεί, μεγάλη οικονομική ζημιά.
 Το θέμα δεν μας αφήνει αδιάφορους (τουναντίον μάλιστα), καθώς τα προβλήματα των Δημοτών μας είναι και προβλήματα δικά μας. Θεωρούμε δε απαράδεκτο ότι δεν έχει υπάρξει ένα "Σχέδιο Β" από το Υπουργείο σας (και σε συνεννόηση με την ναυτιλιακή εταιρεία Λ.Α.Ν.Ε.), ώστε να αποφευχθεί το μείζονος σημασίας πρόβλημα που δημιουργείται.  Διαβάσαμε επίσης ότι "το Υπουργείο Ναυτιλίας αναμένεται να προχωρήσει στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού, για την κάλυψη της ακτοπλοϊκής γραμμής Πειραιά-Κύθηρα-Αντικύθηρα- Κίσαμο.
Η προκήρυξη του νέου διαγωνισμού για την κάλυψη της γραμμής θα γίνει με τα ίδια χρήματα και τους ίδιους όρους. Αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από κάποια ακτοπλοϊκή εταιρεία, ενδεχόμενο που είναι ορατό, τότε θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.
 Αν δημιουργηθεί αδιέξοδο τότε θα γίνει νέος σχεδιασμός της γραμμής για τη σύνδεση του Πειραιά με τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα και την Κίσαμο και τροποποιήσεις στα δρομολόγια."
 Εξηγείστε μας, πότε θα προχωρήσει η προκήρυξη και πόσο χρόνο θα διαρκέσει η διαδικασία, τη στιγμή που ξεπεράσαμε τα μέσα Ιουλίου. Επίσης, πόσο -περαιτέρω- χρονοβόρος θα γίνει η διαδικασία αν, όπως λέτε, δημιουργηθεί αδιέξοδο; 
 Αξιότιμοι κύριοι,
Απαιτούνται άμεσα λύσεις και όχι γραφειοκρατικές διαδικασίες. 
 Όπως αντιλαμβάνεστε, η λογική ...του παραλόγου της γραφειοκρατίας "μηδενίζει" τις πιθανότητες να βρεθεί λύση στη φετινή τουριστική περίοδο και οι συνέπειες αυτού θα είναι σίγουρα δραματικές, ειδικά για εκείνους που πλήττονται άμεσα, από αυτές τις εξελίξεις.
Με εκτίμηση, 
Ο Δήμαρχος Κισάμου
Θεόδωρος Σταθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: