Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ

Την Βασιλίδα των πόλεων επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος έγινε δεκτός υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε εις την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου εις την Κρήτη και ιδιαίτερα εις την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, Κολυμβάρι, όπου όπως σημείωσε «στον τόπο αυτό συντελέστηκε ένα μεγάλο εκκλησιαστικό και ιστορικό γεγονός» και εξέφρασε την Πατρική Του αγάπη και ευχαριστία προς την Εκκλησία της Κρήτης και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης δια την «αρωγή και συνεισφορά» εις το ιστορικό αυτό γεγονός.
Ο Επίσκοπος μας ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο και εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη του δια την επιλογή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης ως τόπος συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, σημειώνοντας πως: «σύσσωμος η Εκκλησία της Κρήτης, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, όλοι οι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Ιερός Κλήρος και ο λαός της Μεγαλονήσου, μετά πολλής χαράς και ενθουσιασμού ανταποκρίθηκαν εις το κάλεσμα αυτό της Μητέρας Εκκλησίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: