Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ. Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, που δεν είναι τραπεζικό όργανο, με τις νέες προμήθειες που καθορίζει υπέρ των τραπεζών, τιμωρεί και στοχοποιεί μερίδα φορολογούμενων με ωμό εκβιαστικό τρόπο που δεν ξανάγινε ποτέ στη χώρα. Ξεχωρίζει ρατσιστικά καταδικάζοντας παραδειγματικά τους πολίτες που δεν γνωρίζουν ή δεν το επιθυμούν να χρησιμοποιούν τα Α.Τ.Μ. και το e-banking για δικούς τους λόγους ή θρησκευτικούς ή ιδεολογικούς λόγους, δηλαδή ως επί το πλείστον ηλικιακά από 50 μέχρι 69.
Δεν τους δίνει εναλλακτική δυνατότητα, εξαφανίζει το δικαίωμα της επιλογής (το σημαντικότερο κεκτημένο πολίτη καταναλωτή) επειδή κατάργησαν τα ταμεία στις ΔΟΥ και επέβαλλαν σε καιρό δημοκρατίας με την μέθοδο του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» μόνο μέσω των τραπεζών πληρωμές για το δημόσιο.
Οι λόγοι που αναφέρει για τις προμήθειες ...
......η Α.Α.Δ.Ε. δεν τεκμηριώνονται με κανένα τρόπο, είναι μια Ρατσιστική Παράνομη και Αντισυνταγματική διάταξη, που προσκρούει στον νόμο 4285/2014 επειδή δημόσια υποκινεί βία και μίσος,  όπως αναφέρονται αναλυτικά οι παράμετροι στο άρθρο 4, εις βάρος της ελευθερίας επιλογής του τρόπου πληρωμής, της θρησκευτικής ελευθερίας, της ιδεολογικής ελευθερίας των πολιτών, αλλά και αντιβαίνοντας έτσι και τις θεσμοθετημένες αρχές του καταναλωτικού κινήματος, το δικαίωμα επιλογής.
Επισημαίνουμε ότι το Σύνταγμα της Ελλάδας στα άρθρα 4 και 5 ορίζει: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.», «Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.», και «Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων.»
Με βάση αυτά η Α.Α.Δ.Ε. ενεργεί παράνομα, εκβιαστικά και καταχρηστικά από την εξουσία που της δίνεται, ενισχύει τις καθόλα «ιδιωτικές» και μοναδικές τράπεζες,  για να ορίσει νέες προμήθειες με ποσά υπεράνω (σχεδόν 10πλάσια) από όσα θα πλήρωνε αυτή για τις ίδιες παροχές. Η δήθεν εξοικονόμηση 10 εκατομ. € είναι πλασματικό νούμερο, αφού και μετά από έρευνα του ΙΝΚΑ, από τα 19 εκατομ. ετησίως τα 10 εκατομ. αντιστοιχούν στο 53% των φορολογούμενων, υπερβολικό νούμερο, ότι στήνονται στην ουρά των γκισέ, περισσότεροι από τους μισούς, για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Τα αυθαίρετα διατάγματα όπως της Α.Α.Δ.Ε. τα συναντάμε μονάχα στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, εκεί που η κρατική βία είναι υπεράνω της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, εκεί που εκμηδενίζουν την ανθρώπινη νοημοσύνη και την καθοδηγούν, με προπαγάνδα.
Η Α.Α.Δ.Ε. ξεχνά ότι για πληρωμές σε τρίτους στην ίδια τράπεζα δεν λαμβάνεται προμήθεια, μπορεί να προσαρμόσει κατάλληλα την υποδομή της για να γλυτώσει όχι 10 αλλά το σύνολο των 19 εκατομ. €. Προτίμησε να ξεχωρίσουν να χρεώνουν μια μερίδα φορολογούμενων πολιτών,  ποσά που φτάνουν το 1.5 Ευρώ για κάθε συναλλαγή τους.
Το επόμενο στάδιο της Α.Α.Δ.Ε. μπορούμε να φανταστούμε ότι μπορεί να είναι κυριολεκτικά το «μαστίγωμα με αλατισμένο μαστίγιο» σε όσους δεν χρησιμοποιούν τραπεζικές κάρτες για να ικανοποιήσουν την γνωστή αρρωστημένη εμμονή, για την ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών δηλαδή την χρηματοφοβία, με το εντελώς αβάσιμο επιχείρημα ότι έτσι με τον έλεγχο - τρομοκρατία κατά των απλών φιλήσυχων πολιτών δήθεν θα καταπολεμήσουν την φοροδιαφυγή και την τρομοκρατία.
Για αυτό, το τελευταίο τους απαντάμε ότι, οι λίστες Λαγκάρτ; τα Panama papers, τα σκάνδαλα και ο χρηματισμός των τελευταίων δεκαετιών δεν έγιναν με μετρητά αλλά με την χρήση του τραπεζικού συστήματος [και πάντα θα γίνονται, η δε τρομοκρατία δεν σταματάει από το αποτέλεσμα αλλά από την αιτία], και σε offshore φορολογικούς παραδείσους που τα κυβερνητικά όργανα προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν για τα πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή να συγκαλύψουν τα παράνομα έσοδα μαύρου - αφορολόγητου χρήματος ακόμα και σήμερα, που δήθεν καταπολεμούν την φοροδιαφυγή.  Από το Γραφείο Τύπου του ΙΝΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: