Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ....

Στα χέρια ξένων εταιρειών και κυρίως Αμερικανικών σχεδιάζεται να περάσουν μεγάλες εκτάσεις αγροτικής γης κυρίως σε Κρήτη και Πελοπόννησο τις οποίες προσπαθούν να αγοράσουν προκειμένου να προχωρήσουν οι ίδιες στην καλλιέργεια του ελαιολάδου.
Όπως αποκάλυψε το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη γίνονται προσπάθειες από πολυεθνικές εταιρείες προκειμένου να έχουν τον απόλυτο έλεγχο παραγωγής και διακίνησης ελαιολάδου.
Στόχος είναι να απορροφήσουν μέσω του ενός μόνο «τεράστιου» ελαιουργείου που θα δημιουργήσουν σε όλο το νησί (όπως αναφέρουν οι πληροφορίες) να απορροφήσουν όλη την παραγωγή ελαιολάδου!!
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν με λουκέτο εκατοντάδες μικρότερα ελαιοτριβεία τόσο στην Κρήτη όσο και στην Πελοπόννησο όπου αναμένεται να γίνει κάτι αντίστοιχο ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να γίνει και σε μια με δύο ακόμα περιοχές της χώρας.
Όπως ανέφερε στην εκπομπή ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρος Μάμαλης τα παραπάνω προβλέπονται και στη περίφημη μελέτη της εταιρείας Mc.Kinsey που έγινε πριν από λίγα χρόνια.
Αντί των περίπου 2.500 ελαιοτριβείων που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα η μελέτη προβλέπει ότι θα δημιουργηθούν ελάχιστα και συγκεκριμένα δύο τεράστια ένα στην Κρήτη και ένα στην Πελοπόννησο.
Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι πρόκειται κυρίως για ξένα Funds που αγοράζουν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις και μάλιστα όπως επεσήμανε, έχουν στην κατοχή τους το 17% της αγροτικής  γης παγκοσμίως.
ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: