Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΣΚ ΣΤΗN ANOIXTH ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΒΕΧ

O Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου ενημερώνει ότι, το Δ.Σ. του Συλλόγου συμμετείχε στην ανοικτή συζήτηση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χανίων με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων  την Τετάρτη 26 Ιουλίου το απόγευμα στο Επιμελητήριο Χανίων. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε κ. Σταύρος Θωμαδάκης, όπου και συζητήθηκαν θέματα της αρμοδιότητας του όπως η παραοικονομία και το παρεμπόριο. 
Ο κ. Θωμαδάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη “Γιγάντωση” της παραοικονομίας την περίοδο της κρίσης που αφορά ξέπλυμα χρήματος, παραποιημένα προϊόντα, ποτά και καπνικά είδη τα οποία και διακινούν εγκληματικές οργανώσεις. Μολονότι τους ελέγχους για τις αποδείξεις πλέον δεν τους κάνει το ΣΔΟΕ αλλά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ο ειδικός γραμματέας είπε, πως έχουν αυξηθεί κατά τουλάχιστον 50% οι παραβάσεις που αφορούν τις αποδείξεις. Παράλληλα επισήμανε ότι η παραοικονομία μεγαλώνει όσο οι συνθήκες στη χώρα παραμένουν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.
Το ΣΔΟΕ εδώ και ένα περίπου χρόνο, είπε ο ειδικός γραμματέας, δεν ασχολείται με τα θέματα ελέγχου των αποδείξεων και στις αρμοδιότητες του μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
• Η έρευνα, ο εντοπισμός και η καταστολή οικονομικών παραβάσεων ιδιαίτερης βαρύτητας και σημασίας, όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος), οι απάτες και παρατυπίες, οι παραβάσεις που σχετίζονται με προμήθειες, επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις, οι παράνομες χρηματιστηριακές και χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και γενικά οι οικονομικές απάτες σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανεξάρτητα από τον τόπο τέλεσης.
• Η έρευνα, αποκάλυψη και καταπολέμηση παράνομων συναλλαγών, απατών και δραστηριοτήτων, διενεργούνται με χρήση ηλεκτρονικών μέσων, του διαδικτύου και νέων τεχνολογιών.
• Η πρόληψη, δίωξη και καταπολέμηση άλλων παραβάσεων, όπως παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και εκρηκτικών, πρόδρομων και ψυχοτρόπων ουσιών, τοξικών και επικίνδυνων ουσιών (ραδιενεργά και πυρηνικά υλικά, τοξικά απόβλητα κ.λ.π.), αρχαιοτήτων και πολιτιστικών αγαθών.
 Από την μεριά του ΝΕΣΚ ο πρόεδρος  κ. Πατεράκης Ευάγγελος ενημέρωσε τον κ. Θωμαδάκη για την πρόσφατη συμμετοχή του Νέου Εμπορικού συλλόγου  Κισάμου στην συνεδρίαση της ΟΕΣΚ με προτεινόμενο θέμα το παρεμπόριο, εκθέτοντας του και παράλληλα καταθέτοντας του γραπτώς τα αιτήματα του, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα παρέχει τη βοήθεια του ώστε να συμβάλει στην επίλυση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: