Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ....

Τι είχαν βρει οι δυο Τσέχοι που πιάστηκαν στα Φαλάσαρνα τις προάλλες να κάνουν λαθρανασκαφές; Σχεδόν τίποτα, μιας και αυτά τα βίσαλα άντε και τα κάμποσα μεταλλικά αντικείμενα που είχαν... τα βρίσκουμε παντού. Πρέπει όμως να καταλάβουμε οτι αυτοί οι οποίοι κάνουν λαθρανασκαφές προς χόμπι τους ή προς πώληση (γινόταν πολύ παλαιότερα ακόμα και στην γειτονιά μας) τιμωρούνται ακριβά. Έχασαν οτι είχαν λοιπόν... τους ανιχνευτές μετάλλου που στην πατρίδα τους κυκλοφορούν δίχως άδεια, έχασαν το αυτοκίνητο, και οτι σχετικό είχαν μαζί τους και για να αφεθούν ελεύθεροι ως την δικάσιμο, κατέβαλαν εγγύηση απο 10.000Ε έκαστος. Αυτά κι ας μην είχαν βρει εντελώς τίποτα, φανταστείτε να είχαν βρει.
Δεν ήξεραν είπαν... αλλά αν δεν ήξεραν δεν θα είχαν όλα αυτά που κατασχέθηκαν και δεν ήταν και κανένα σετ για καμιά παραλία.
Πρέπει να προστατέψουμε την κληρονομιά μας γιατί μόνο αυτή θα μας μείνει στο τέλος αφού αργά ή γρήγορα όλα τα υπόλοιπα μας τα "κλέβουν"... με τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: