Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ;

Σάλο δημιούργησε η πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων σχετικά με τις 3 προτάσεις της, γα τις παραλίες της Δυτικής Κρήτης.... οι άλλες παραλίες του νομού, μάλλον της είναι αδιάφορες.  
Μπάλος και Ελαφονησι λοιπόν στο μάτι των ξενοδόχων, που είδαν επιτέλους - άκουσαν τα παράπονα των πελατών τους καλύτερα- για τον κορεσμό και την καταστροφή των περιοχών αυτών....που κακά τα ψέματα είναι κράχτες για αυτούς.
Καταστρέφονται- διαλύονται- δεν προστατεύονται....Σωστά !!! Το λέμε χρόνια τώρα όλα τα ΜΜΕ των Χανίων μικρά και μεγάλα, το λένε οι πολίτες, το λένε οι τουρίστες καθημερινά, το λένε οι οικολογικές οργανώσεις, το λέει το διαχειριστικό πρόγραμμα αυτών των περιοχών... οι ξενοδόχοι το ανακάλυψαν τώρα. Γιατί άραγε; Ποιος ο λόγος που τώρα αποφάσισαν να ασχοληθούν με τις περιοχές μας; Πραγματικά ενδιαφέρονται ή απλά κάνουν το παιχνίδι τους τώρα που η κατάσταση είναι τραγική;
Και εντάξει λέμε οτι βάζεις 10Ε σε ποιον θα απαγορεύσεις να μπει όταν έχει κάνει 70 και 100 χιλιόμετρα για να κάνει μπάνιο σε μια παραλία που παίζει τα τελευταία χρόνια απο το πρωί ως το βράδυ στα τουριστικά γραφεία και στα ξενοδοχεία τους; Σε ποιον θα πεις "Στοπ δεν μπαίνεις κι ας μου δώσεις 50Ε φουλάραμε;" 
Η λογική λέει οτι για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο πρέπει να πάει σε χέρια ιδιωτών... αλλιώς δεν υπάρχει νόμος που να σου απαγορεύει να πας στην παραλία σου. Βέβαια εδώ που φτάσαμε όλα είναι πιθανά, ακόμα και αυτό, να δούμε απο του χρόνου όλες τις παραλίες που θέλουν προστασία, πουλημένες.... 
Ναι οι παραλίες μας χρειάζονται προστασία, χρειάζονται μια άλλη διαχείριση, αλλά πως θα την κάνεις τώρα που ήδη έχεις 20.000 κόσμο καθημερινά εκεί μέσα; Αυτά τα κάνανε στην αρχή .... τώρα δεν υπάρχει γρήγορη σωτηρία εκτός κι αν κλείσουν για κάμποσα χρόνια και ξανασχεδιαστούν όλα εξ αρχής.
Για τα μάτια του κόσμου το τεράστιο ενδιαφέρον ή μήπως είναι κάτι άλλο που δεν το "πιάνουμε"; 
- Άκου εκεί 10 Ε εισιτήριο για να κάνεις μπάνιο την στιγμή που για να έρθεις με την Ryanair στην Κρήτη χρειάζεσαι 9.90 Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: