Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΣΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Από βέβαιο πνιγμό σώθηκε 74χρονος με καρδιολογικά προβλήματα σήμερα το απόγευμα στη παραλία του Δραπανια. Ο Μ.Κ που έγινε αντιληπτός από λουόμενους που τον έβγαλαν στην παραλία και κάλεσαν το Κέντρο Υγείας Κισάμου, είχε χάσει τις αισθήσεις του. Άμεση ήταν η επέμβαση του ασθενοφόρου και διερχόμενου ιατρού, έτσι ο 74χρονος σώος και με τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων για εξετάσεις.
Για άλλη μια φορά πρέπει να πούμε οτι το ασθενοφόρο βρίσκεται σε συνεχή κίνηση ειδικά τώρα που έχουμε φουλάρει απο τουρίστες. Καλό είναι λοιπόν η ηγεσία του Υπουργείου να κάνει πράξη τις υποσχέσεις της. 
Δυστυχώς το πλήρωμα του ασθενοφόρου αλλά και οι λίγοι γιατροί, 3 εφημερεύουν συν μια νοσηλεύτρια, είναι άνθρωποι, και η απορία όλων είναι ως πότε θα λειτουργούν σαν ρομπότ. Να υπενθυμίσω οτι σε μια περιοχή που έχει ημερησίως πάνω απο 15.000 τουρίστες, χώρια τους μόνιμους κατοίκους, έχουμε ένα ασθενοφόρο με δυο μόνιμους οδηγούς και δυο συμβασιούχους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: