Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΣΑΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΣ.....

Μετά από αίτηση μας, ο δήμος Κισάμου μας έφερε ένα μπλε κάδο ανακύκλωσης στον δρόμο μας. Την δεύτερη μόλις μέρα πηγαίνοντας να αφήσουμε χαρτιά ανακύκλωσης η δυσοσμία ήταν ανυπόφορη!!!! Ένας "ΓΝΩΣΤΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΟΣ" είχε τοποθετήσει μέσα στο κάδο ανακύκλωσης ένα σακί με.... σφάγια!!!!!!! Αν είναι δυνατόν. Μέσα στο ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ.
Αναγκαστήκαμε να αδειάσουμε τον κάδο και να τον καθαρίσουμε διότι το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης δεν μπορούσε να τον παραλάβει. Όλα αυτά υπό το βλέμμα δεκάδων τουριστών που περνούν καθημερινά απο τον δρόμο μας. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και της νοοτροπίας μας.
Οικογένειες:
Κων/νου Καστανοπουλάκη
Νεκτ. Μαρεντάκη
Νικ. Κοκκινάκη
Υ.Σ. Την επόμενη φορά θα δημοσιεύσουμε και το όνομα του "κυρίου".

Είναι γεγονός οτι όλοι οι κάδοι θέλουν πλύσιμο μετά και την τελευταία απεργία των συμβασιούχων καθαριότητας αλλά και τις μεγάλες θερμοκρασίες που έχουμε. Βέβαια για άλλη μα φορά υπάρχει παντελή αδιαφορία και παρακαλώ την δημοτική αρχή να σκεφτεί σοβαρά τους κάδους για τα μαγαζιά κάπου έξω απο την πόλη. Όλα τα μαγαζιά εστίασης έχουν μεταφορικά μέσα για να μεταφέρουν τα απορρίμματα τους μακρυά απο τα στενά της πόλης. Ήδη μια οδοκαθαρίστρια απασχολείται καθημερινά να καθαρίσει τα σκουπίδια που πετάμε στους τρεις χώρους μέσα στην πόλη. Ειδικά το στενό (ιστορικό κέντρο) Αννουσάκη είναι για κλάματα. Δυο κάδοι για 10 μαγαζιά ανάμεσα σε αυτά και το ΣΥΓΚΑ που κάλλιστα θα μπορούσε να μεταφέρει τα ανακυκλώσιμα του στους κάδους του μεγάλου ΣΥΓΚΑ. Δυστυχώς έχουμε βολευτεί στο "έλα μωρέ αύριο θα το φτιάξουμε" με το αποτέλεσμα να μας κοροϊδεύουν όλοι, επισκέπτες τουρίστες και ντόπιοι.. 
Για τα σφάγια κάποτε υπήρχε κάδος στα πρώην Σφαγεία, τώρα όλοι οι κάδοι είναι μάλλον για αυτήν την δουλειά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: